20.1 C
Виена
понеделник, 27 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияГолям интерес на българската общност в Австрия към срещата с министъра на...

  Голям интерес на българската общност в Австрия към срещата с министъра на труда и социалната политика Ивайло Калфин

  -- Реклама --

  На 28 ноември 2015 г. в БКИ “Дом Витгенщайн”гостува Ивайло Калфин, който заема поста заместник министър-председател по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика от 7 ноември 2014 г. 

  Текст и снимки: Нели Кайл

  Kalfin_s_1.2 copy
  Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика, г-н Ивайло Калфин, на среща с българската общност в БКИ „Дом Витгенщайн“

  В препълнена зала в БКИ “Дом Витгенщайн” вицепремиерът и министър на труда и социалната политика, г-н Ивайло Калфин, говори за теми като пазара на труда в България, политики спрямо маргинализирни социални групи, пенсионната реформа, трудовата имиграция на българите, младите в чужбина и предприемачите и др. За музикалното изпълнение се погрижи Селина Коц (Celina Kotz)*, цигулка.

  В речта си г-н Клафин обърна внимание на “профила на бедните” в България. Според него ниското образование е една от предпоставките за това. Той посочи програми за квалификация на хора до 29 години, но отбеляза, че за безработни над 50-55 години няма подобни мерки. Той изрази надежда за приложение на добри практики в тази област от Великобритания и Франция.

  Една от важните теми в речта му беше и медийния натиск върху Източна Европа относно трудовата имиграция. Според него обвиненията, че българи взимат работните места и “заливат” социалната система са неоправдани. Един от аргументите беше, че физически българите са само малка част от имигрантите там, а и повечето работят и плащат данъци. В тази връзка България е против предложенията на Великобритания за въвеждане на ограничения за трудовата миграция и социалната система за имигранти от страни-членки в Източна Европа. В заключение г-н Калфин отговори на въпроси на гостите, сред които бяха теми като българските училища в чужбина, ромските гета в България и средата за младите предприемачи.

  Celina Kotz 2 copy
  Селина Коц

  *Селина Коц (Celina Kotz) е носител на многобройни награди на престижни национални и международни конкурси. Удостоена с първа награда и голямата награда на международния конкурс за цигулари “Проф. Недялка Симеонова“ в гр. Хасково, България през октомври 2015 г. Следва в рамките на Европейската програма “Еразъм“ в Университета по Музика и Сценични Изкуства при Стефан Камиларов.

   

   

  Очаквайте тези дни интервюто с Ивайло Калфин – специално за „Меланж Булгариен“!

  Още по темата:

  Среща на българската общност в Австрия с министъра на труда и социалната политика Ивайло Калфин

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации