19.8 C
Виена
събота, 27 юли, 2024
spot_img
НачалоAвстрияАвстрийските медии за кървавата нощ в Париж

Австрийските медии за кървавата нощ в Париж

-- Реклама --

Паниката и истерията не могат да бъдат отговор на терора 

снимка Ройтерс
снимка Ройтерс

Австрийските медии предаваха цял нощ за кървавите събития от френската столица. Ужасяващите терористични атаки бяха отразявани с видео и фото репортажи от местата на атаките, с разкази на очевидци и коментари. Много от австрийските политици изразиха съпричасността си към френските граждани, пускайки съобщения в социалните мрежи.

Броят на жертвите вече надминава 120. Все още никой не е поел официална отговорност за атаките и няма информация за задържани извършители. Във Франция е обявено извънредно положение.

Ето и част от коментарите на водещите издания за случилото се в Париж в нощта на 13 ноември.

Дер Щандарт: „Европа трябва да е наясно, че паниката и истерията не могат да бъдат отговор”

Терорът е в центъра на Европа. И то в размери, които ни правят безмълвни. На концерт, на футболен мач, на пазар – атентаторите демонстрираха, че всеки може да бъде засегнат и те могат да засегнат всеки.

Как тряба да се реагира? Още повече контрол? Още повече омраза към чужденците? Още повече страх? Отговорът трябва да бъде еднозначен: Нищо от това. Фокусирането върху регулациите и истерията не са на място в този случай. Преувеличените реакции означават нищо повече от това, че тероризмът е победил.

Куриер: Истинската заплаха е тероризмът

Време е да разпознаем истинските предизвикателства. Те са намират естествено в организираната миграция и инеграцията. Но причините за войната и терора се намират в Сирия и другите държави от Близкия Изток. И затова не помага никаква ограда, защото терористите имат много пари и добри паспорти. Не помагат усилията на национално ниво, нито пък националистичните настроения. Затова помагат единствено общите действия между държавите. Крайно време е всички държави от ЕС да се събудят. Те може и да се самоизолират срещу бежанците, но срещу тероризма със сигурност не могат. Можем да се справим само заедно. Европа не е само общество за постигане на просперитет, но и наша обща съдба.

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации