10.5 C
Виена
петък, 30 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияАвстрия: Безплатни музеи по случай националния празник

  Австрия: Безплатни музеи по случай националния празник

  -- Реклама --

  HofburgПо традиция днес за 20-и път на Хелденплац ще се проведе военен парад, на който ще бъдат показани модерни танкове, самолети и други военни съоръжения за отбрана. Като неутрална държава Австрия не е член на НАТО и поддържа редовна наборна армия. На площада ще има различни пунктиве като много от тях ще са посветени на децата.

  На този ден сградите на много министерства са отворени и гражданите могат да видят в каква работна атмосфера се взимат най-важните решения за републиката. От 9.00 до 17.00 ч. желаещите могат да посетят сградата на парламента.

  Бундеспрезидента Хайнц Фишер ще посреща гости в своя работен кабинет на Ballhausplatz между 14.00 и 16.00 ч. Всеки може да отиде и лично да поговори с президента и съпругата му Маргит.

  Безплатни музеи

  Не случайно австрийиците наричат националния си празник „национален фитнес ден“. Много музеи отварят врати безплатно и десетки хора се възползват от възможността да разгледат националните съкровища.

  Мumok в MuseumsQuartier ще бъде отворен между 10.00 и 19.00 ч. Австрийската национална библиотека заедно с великолепната зала Прунк, Музеят на есперанто, Музеят на папирусите, както и Globen също предлагат безплатен вход. На 26 октомври е свободен входът и за Музея на военната история (Heeresgeschichtliche Museum), Römermuseum, Uhrenmuseum, Wien Museum, MAK, Architekturzentrum Wien, Pratermuseum и Museum für Volkskunde.

  По повод националния празник вход с намаление предлага Природо-научния музей, Музеят за история на изкуството и Техническия музей.

   

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации