1.3 C
Виена
петък, 1 декември, 2023
spot_img
НачалоБизнес, закони и политикаРеферендум 2015: Как да участваме в гласуването? Адреси на избирателните секции в...

Референдум 2015: Как да участваме в гласуването? Адреси на избирателните секции в Австрия

-- Реклама --

На 25 октомври българските граждани ще имат възможност да отговорят с „ДА“ или „НЕ“ на въпроса: „Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите”.

Ето и някои важни подробности за изборния ден:

Кой има право да гласува

Право да гласуват на националния референдум имат български граждани, които са навършили 18 години към деня за гласуването включително, не са поставени под запрещение и не изтърпяват наказание лишаване от свобода и които имат постоянен адрес в Република България към 10 август 2015 г.

В изборния ден

Изборният ден започва в 6,00 ч. местно време и приключва в 19,00 ч. местно време.

Не е нужно да сте подавали предварително заявление, за да упражните правото си на глас.

В изборния ден избирателят представя оригинален документ за самоличност (паспорт, лична карта или военна карта (само за военнослужещите) и декларация по образец. В случаите, когато срокът за валидност на документа за самоличност на избирателя е изтекъл, той се допуска до гласуване, ако представи удостоверение, издадено от дипломатическото или консулското представителство на Република България, че е подал заявление за издаване на нов документ за самоличност.

На територията на Австрия ще има избирателни секции в следните градове: Виена (4), Грац (1), Линц (1), Винер Нойщад (1), Брегенц(1) и Инсбрук (1).

Ето и адресите на съответните избирателни секции:

Референдум 2015 версия 1

 

 

Блогът на българите в Австрия Меланж Булгарен подкрепя идеята за електронно гласуване. Убедени сме, че то ще улесни вота на всички българи зад граница и ще им предостави достъпен начин да упражнят своите граждански права.

 

 

__________

Още по темата:

Референдум по време на избори

Референдум 2015: Аргументи „ЗА“ и „ПРОТИВ“ електронното гласуване

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации