8.9 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияТематична разходка с екскурзовод „Непознатата Виена”: Хофбург

Тематична разходка с екскурзовод „Непознатата Виена”: Хофбург

-- Реклама --

Елате с нас, за да отпразнуваме заедно първия ни рожден ден и разкрием тайните на императорския комплекс

MichaelertraktСъвсем неусетно инициативата на Меланж Булгарен за тематични разходки с екскурзовод „Непознатата Виена” навърши една година! И като на всеки първи рожден ден ние много се вълнуваме и радваме. Щастливи сме, че идеята да опознаваме любимия град заедно се хареса на Вас – нашите приятели, и в продължение на една година с готовност откликвате на поканите ни. Щастливи сме, че получаваме толкова много положителни отзиви, предложения и идеи за нови маршрути, сложни и предизивикателни въпроси за миналото и настоящето на Виена. Благодарим на всички, които ни подкрепят, окуражават и насърчават – без Вас нямаше да имаме ентусиазъм и вдъхновение да продължаваме.

Надяваме се, че тематичните разходки из Хофбург, катедралата „Св.Стефан”, Виенската опера, Вотифкирхе, Ратхауз, Бургтеатър и парламента са обогатили Вашите познания за историята на Виена, показали са Ви нови детайли от аристократичните сгради и са Ви срещнали с други любознателни българи, обичащи Виена и нейното минало.

До края на годината предстои само още една разходка. С нея трябва да затворим обиколката на Ринга, тъй като, както знаете, 2015 г. беше посветена на 150-годишнина от официалното откриване на известния булевард. Решихме, че е време да изпълним желанието на много наши приятели, които непрестанно ни питат „Кога ще повторите Хофбург?”. С обиколката на пищния императорски комплекс ще отбележим и първия рожден ден на „Непознатата Виена” (обещаваме малка изненада)

Комплексът "Хофбург" е голям и крие много тайни, които можем да научим с помощта на екскурзовода Диана Пиперова
Комплексът „Хофбург“ е голям и крие много тайни, които можем да научим с помощта на екскурзовода Диана Пиперова

А той крие много тайни и то не само за живота на Хабсбургите. За да научим нови неща, да видим незабелязани досега скулптури и да открием непознати детайли, отново поканихме нашия любим екскурзовод – Диана Пиперова. Тя отново  вдъхновено и увлекателно ще ни преведе през вековете и ще ни разкрие следите, свързващи българската и австрийската история и култура.

И така на 8 ноември (неделя) в 14.30 ч. ще се срещнем под колоните на Външната порта на Хофбург („Das äußere Burgtor“). За да ни познаете по-лесно с Диана ще държим табела с надпис на български „Непознатият Хофбург”. В рамките на час и половина, тоест до 16 ч., заедно ще обиколим отвън целия комплекс и ще се запознаем с най-интересните и важни моменти от  историята на неговите обитатели.

Мястото на срещата: Външната порта на Хофбург
Мястото на срещата: Външната порта на Хофбург

И така:

Непознатата Виена: Хофбург – тематична разходка с екскурзовод на български език

Кога: 8 ноември (неделя) от 14.30 ч.

Къде: Императорски комплекс  „Хофбург”

среща пред колоните на Външната порта

 

Цена: Цената на беседата е 8 евро, за студенти – 5 евро, за деца и ученици – безплатно. Сумата се заплаща на място.

Тъй като беседата ще бъде на оживено място, осигуряваме слушалки, които се заплащат допълнително по 2 евро.

Разходката е с продължителност от 1 час и 30 минути.

Предварителното записване на адрес diana.piperova@gmx.net е препоръчително.

В случай на дъждовно време разходката няма да се състои.

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации