33.3 C
Виена
сряда, 29 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияЗапочна новата учебна година за българските деца в училище „Н. Вапцаров“ в...

  Започна новата учебна година за българските деца в училище „Н. Вапцаров“ в гр. Грац

  -- Реклама --
  Под мотото „Знанието е сила“ българчетата в Грац започнаха новата учебна година
  Graz1 (600 x 450)С много насторение и вдъхновение, песни и танци, театрален спектакъл и забавна викторина, любознайковците на българското училище „Никола Вапцаров“ в град Грац откриха новата учебна година.
  Учителката по музика Пламенка Ванкова откри тържеството с инструментално изпълнение на гъдулка. Всички присъстващи притихнаха, когато в залата зазвуча прекрасната българска песен Девойко, мари, хубава“. След нея мили слова и пожелания за здраве, сили и трудолюбие през новата учебна година, отправи и ръководителката на училището – Десислава Опел.
  Театралната изненада за малчуганите  бе приказката „Мишката, която се научи да лае“. Децата слушаха с любопитство и интерес историята за мишлетата, а поуката от нея е една: ЗНАНИЕТО Е СИЛА!
  Graz2 (600 x 450)
  Малчуганите се запознаха още и с куклата Клара, която много искаше да научи някои интересни факти за България и задаваше любопитно въпроси на учениците. Децата показаха добри познания и естетствено впечетлиха новата си приятелка. Те й изпяха още две фолклорните песнички „Боряно, Борянке“ и „Седнало е Джоре Дос“. След музикалната част, дойде ред и на фолклорните танци – ръченица и право хоро в изпълнение на професионалните танцьорки Мири и Иви. Веднага след тях и малките момиченца заформиха кръшно хорце и затанцуваха в ритъма на българската музика.
  Graz4 (600 x 450)
  Настороение не липсваше. Радостни усмивки грайнаха по лицата на децата, а публиката с ентусиазъм ги аплодираше.
  Отец Тенчо Веселинов отправи също добри пожелания за успешна и благодатна учебна година. И както традицията повелява, на празника не липсваше и българската погача, тази година майсторски замесена от преподавателката Красиана Лазарова.
  Graz3 (600 x 450)
  Да ни е мирна, спорна и успешна новата учебна година!
  На добър час!
  Текст: Десислава Опел, ръководител на училище „Никола Вапцаров“, Грац
  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации