23.1 C
Виена
сряда, 29 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоOбразованиеЗапочна учебната година в българското училище "Св.св.Кирил и Методий" във Виена

  Започна учебната година в българското училище „Св.св.Кирил и Методий“ във Виена

  -- Реклама --
  Част от учителския колектив
  Част от учителския колектив

  Повече от 250 деца ще учат през 2015/2016 г. в Българо-австрийското училище за занимания в свободното време „Св. Св. Кирил и Методий” и в неговата детска градина „Моливко”. Тези оптимистични данни оповести по време на тържеството по случай първия учебен ден – 15 септември, директорката на училището д-р Ирина Ботева-Владикова. „За тази година, от първи до четвърти клас са записани 160 ученици, като най-много са първокласниците, чийто брой засега е 50”, допълни тя. Продължава успешно да се развива детска група за 4-годишните „Мечо Пух“, както и детската градина „Моливко“, в която ще има две предучилищни групи.

   

  20150913_160107 (600 x 337)

  На тържественото откриването на учебната година, което се проведе на 13 септември, неделя, в комплекса на българското посолство в австрийската столица присъстваха много родители и приятели на училището. Специален гост бе Н. Пр. Елена Шекерлетова, която поздрави учениците и им пожела на добър час.

  Н.Пр.Елена шекерлетова поздрави учителите и учениците от българското училище "Св.св.Кирил и Методий"
  Н.Пр.Елена Шекерлетова поздрави учителите и учениците от българското училище „Св.св.Кирил и Методий“

  В своето приветствие, д-р Ирина Владикова напомни на родителите, че е важно децата им упорито и постоянно да изучават своя майчин език през годините на тяхното начално, основно и средно образование. И допълни, че доброто владеене на майчиния език е в основата на успешното овладяване на всички чужди езици…”

  20150913_160257 (600 x 337)

  По стара българска традиция учениците бяха посрещнати с питка и здравец. За спорна и успешна учебна година всички те минаха под символичната шестица.

  Пълна информация за провеждането на учебните занятия, както и за предлаганите тази година курсове, родителите могат да намерят и в сайта на училището: bulgarische-schule.at.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации