1.6 C
Виена
петък, 8 декември, 2023
spot_img
НачалоAвстрияКитарният форум Виена и тази година с българско участие

Китарният форум Виена и тази година с българско участие

-- Реклама --

Божана Павлова представя България на международния фестивал за класическа китара във Виена

ForumGitarreАвстрийската столица отново е домакин на най-големия фестивал за класическа китара в страната – Китарен форум Виена. Форумът се открива за 25-и път на 24 август в голямата зала “Ербар” на Консерваторията за музикално и драматично изкуство „Прайнер“.

В концертната програма тази година е включено и младото българско дарование Божана Павлова, която ще свири на 26 август. Тя е завършила музикалната гимназия в София и класическа китара в Консерватория Виена – частен университет, където продължава в момента с магистратура и допълнително следва музикална педагогика във Виенския университет за музика и сценични изкуства. Божана е лауреат на много международни отличия и четири пъти стипендиант за високи творчески постижения.

В рамките на фестивала ще се проведат и два международни конкурса: за изпълнители и за млади изпълнители (родени след 1 януари 1998 г.). Първата награда за изпълнителите включва концертна китара Масаки Сакурай-Маестро RF и 8000 евро, а за младите изпълнители – концерт на Китарния форум и 200 евро. В заключителния концерт с участието на китарния оркестър на Олаф Ван Гонисен на 30 август ще се включат всички финалисти от конкурсната надпревара.

Божана Павлова
Божана Павлова

От старта му през 1992 година в рамките на фестивала се организират майсторски класове на водещи изпълнители, вечерни и дневни концерти, лекции и работни ателиета, а от 1996 г. и международните конкурси. Посетителите могат да си купят ноти, музикални дискове и книги или да пробват инструментите от изложението на производители на китари.

Информация КомПрес София

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации