22.2 C
Виена
понеделник, 27 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияСвободен достъп до глобалната мрежа

  Свободен достъп до глобалната мрежа

  -- Реклама --

  В четвъртък Wiener Linien стартира  своя дългоочакван проект за безплатен и безжичен интернет в десет станции на метрото.

   

  Wien_U-Bahn-Station_Stephansplatz_BahnsteigДа проверите прогнозата за времето, да си купите билет за влака, да се обадите по Вайбъра на приятел, да видите точните часове на лекциите си в университета, да изпратите списък за пазаруване на половинката си, или просто да се помотаете по улиците на виртуалната действителност, е нещо, което всеки един от нас е вършил поне веднъж, докато е сменял линиите на обществения трансорт. Значителна част от ежедневието ни преминава и в реално пътуване, а едно от най-удобните средства за това в голям град като Виена, е разбира се метрото.

  В четвъртък Wiener Linien стартира своя дългоочакван проект за безплатен и безжичен интернет в метрото. За сега услугата функционира само при информационите центрове ( die Infostellen) на избраните станции. Това е пробната фаза, по-нататъка покритие ще има на повечето спирки, на самите перони и на прилежащата инфраструктура на всяка отделна станция ( като например – Passagen). От компанията заявяват, че проектът им ще улесни потока от туристи в столицата, както и новопристигналите чужденци и студенти. За всички останали ще бъде един приятен бонус.

  Не се изисква първоначална регистрация за ползването на безплатния интернет. Информацията е на английски и немски език и на страницата на Wiener Linien ще намерите карта на информационните центрове и тяхното работно време.

  Следните станции на метрото вече са с безплатен достъп на интернет:

  Südtiroler Platz/Hauptbahnhof

  Karlsplatz

  Stephansplatz

  Praterstern

  Schottentor

  Westbahnhof

  Landstraße

  Erdberg

  Bahnhof Meidling

  Floridsdorf

   

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации