0.5 C
Виена
събота, 2 декември, 2023
spot_img
НачалоAвстрияТържествено откриване на реставрирания паметник на загиналите български офицери в Балканската и...

Тържествено откриване на реставрирания паметник на загиналите български офицери в Балканската и в Първата световна война

-- Реклама --

Тържеството ще се състои в навечерието на Деня на храбростта и на Българската армия

3Извънредният и пълномощен посланик на Република България в Република Австрия г-жа Елена Шекерлетова и военният и военновъздушен аташе на Република България в Република Австрия полк. Еленко Андреев канят българите в Австрия на тържествено откриване на реставрирания паметник на загиналите български офицери в Балканската и в Първата световна война 1912 – 1918 г. и панихида в памет на загиналите, които ще се състоят на 5 май 2015 г. от 14,00 ч. на Централния гробищен парк, Виена, парцел 91.

Паметникът на седмината български офицери, загинали в Балканската и в Първата световна война 1912 – 1918 г. и погребани в Централния гробищен парк в гр. Виена, е реставриран и обновен през 2014 г. и 2015 г. със средства на Министерството на отбраната на Република България и със съдействието на Посолството на Република България във Виена. Със съдействието на Военния архив във Велико Търново, Военния музей в гр. Виена и администрацията на Централния гробищен парк на Виена се изяснява историята на седмината български офицери.

1

Всички желаещи българи, са поканени да се присъединят към церемонията, за да засвидетелстваме заедно признателност и да отдадем почит към паметта на загиналите български офицери.

Тържество пред обновения паметник на българските офицери, загинали в Балканската и в Първата световна война 1912 – 1918 г.,  ще се проведе на 5 май 2015 г. от 14,00 ч. на Централния гробищен парк, Виена, парцел 91.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации