20.4 C
Виена
четвъртък, 7 юли, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияDesignmarkt Edelstoff *07

  Designmarkt Edelstoff *07

  -- Реклама --

  За 7-и път национални и международни дизайнери ще се съберат в бивша фабрика за хляб и ще направят весел и шарен уикенда Ви

  Screen Shot 2015-04-25 at 09.03.16След Лондон и Берлин идва ред и на Виена! Така в началото на 2012 –та, след няколко години на планове се ражда Еделщов – мястото, където комерсиалното изкуство в областта на дизайна е забранено. Сабине Хофщетър и Симоне Айхолцер си подават ръка и създават платформа, която има за цел преди всичко осъществяването на контакти между национални и международни дизайнери в областта на мода, аксесоари, графика и вътрешното обзавеждане. Елементът продажба е заложен в цялостната концепция на събитието, но не е задължителен.

  Повечето от лейбълите са непознати и не притежават собствено пространство за разпространение на идеите си, затова организаторите поемат инициативата да осигурят покрив, под който посетителят се среща не само с нещата, които будят любопитството му, но и с техните творци.

  Screen Shot 2015-04-25 at 07.34.51През 2013, след първите успехи, следва откриване и в родния град на двете организаторки – Клагенфурт. Проектът тръгва на шега, като след известно проучване двете дами решават, че и във Виена може да се отвори пазарна ниша за такъв тип дейност. Дори заигравката с логото е много симпатична, защото на пръв поглед асоциациите са австрийски народни носии или традиционни местни дрехи, но всъщност зад еделвайса е заключено посланието за красиви неща made in Austria.

  Първият “Еделщов” е някак плах, хората все още са неподготвени за дизайна излязъл от страниците на лимитираните хартиени издания, индивидуалните хартиени лампи и дрехите, които преливат от границите на иглата и конеца. За всяко едно издание Хофщетър и Айхолцер обсъждат работите на над 300 кандидата, за да се спрат на 119 от тях.

  Времето показва, че днес става въпрос за очаквано събитие с все по- богата програма.

  Кога:  25.04 и 26.04 2015, 11:00-18:00 ч.

  Къде: “Brotfabrik Wien” (ehem. ANKER EXPEDITHALLE)

  Puchsbaumgasse 1C, 1100 Wien

  ГАЛЕРИЯ

  Screen Shot 2015-04-25 at 07.34.05

   

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации