-1.5 C
Виена
четвъртък, 30 ноември, 2023
spot_img
НачалоAвстрияНепознатата Виена: Кметство, Парламент и Бургтеатър - разходка с екскурзовод

Непознатата Виена: Кметство, Парламент и Бургтеатър – разходка с екскурзовод

-- Реклама --

Продължават тематичните разходки, посветени на 150-та годишнина от откриването на известния Ринг булевард

Rathaus-Wien-a21432132Кметството, Парламентът, Бургтеатър – един триъгълник на Ринга, в който ще Ви отвлечем за час и половина като в Бермудския триъгълник. Как общинарите са надхитрили императора; какво общо имат статуите в парка на Кметството с реката Виена, Парламентът – с алпинистите или Бургтеатър с кабинките за баня; коя българка е стреляла в Бургтеатър и то не на сцената; защо Парламентът по времето на монархията е наподобявал древния Вавилон; какво общо има сградата на Университета с паметника на Левски; коя е българската Мария Кюри … Отговорите на тези наглед странни въпроси и на още много други ще научите, ако се присъедините към тематичната разходка, организирана от блога на българите в Австрия Меланж Булгарен.

След като разгледахме Виенската държавна опера – първата публична сграда на Ринга, продължаваме да изследваме други известни сгради, разположени на красивия виенски булевард.

Из историята на сградите на Кметството, Парламента и Бургтеатър отново ще ни разведе Диана Пиперова, лицензиран екскурзовод с български език. Тези от Вас, които вече са били с нас на тематичните разходки, посветени на Хофбург, катедралата „Св.Стефан“ и Операта, знаят колко вдъхновен и подробен разказвач е тя.

Тъй като нашата инициатива става все по-популярна, а ние искаме разходките да бъдат възможно най-приятни и полезни, ще ограничим броя на участниците до 30, като същевременно предложим две отделни дати. Затова този път предварителната регистрация е задължителна!

На 19 април и 17 май в 14.30 ч. ще Ви чакаме пред входа на Бургтеатър. За да се познаем, ще държим плакат с надпис „Непознатият Ринг – Кметство, Парламент, Бургтеатър“.

06-Wiener-Burgtheater

И така:

Непознатият Ринг – Кметство, Парламент, Бургтеатър“ – тематична разходка с екскурзовод на български език.

Кога: 19 април и 17 май от 14.30 ч.

Къде: Централен вход на Бургтеатър (Universitätsring 2)

Цена: Цената на беседата е 8 евро, за студенти – 5 евро, за деца и ученици – безплатно. Сумата се заплаща на място.

Тъй като беседата ще бъде на оживено място, ще осигурим слушалки, които се заплащат допълнително по 2 евро.

Разходката е с продължителност 1 час и 30 минути.

Предварителното записване на адрес diana.piperova@gmx.net е задължително!

 

 

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации