6 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияСтудентски стипендии за участие в международния форум Алпбах

Студентски стипендии за участие в международния форум Алпбах

-- Реклама --

Тази година събитието се провежда от 19-и август до 4-и септември 2015 г.

Алпбах, снимка Филип Надерер
Алпбах, снимка Филип Надерер

Темата на тазгодишното издание на престижния международен форум в австрийското селце Алпбах е „Неравенството“.

Млади хора от повече от 60 държави ще имат възможност да дискутират актуални аспекти и проблеми и да обменят своите идеи и виждания за преодоляването му. Сред най-горещите точки за дебат са предизвикателствата, поставени от неравенството в обществото в областта на здравеопазването, висшето образование, технологиите, икономиката, правото, околната среда, международната политика.

Форумът се провежда от 1945 г. насам, под мотото „Да срещнем лидерите на днешния и утрешния ден“. Лектори и участници от всички части на света, представители на науката, културата, бизнеса и политиката, известни експерти и студенти се срещат в тиролското селище Албах, наричано „селцето на мислителите“, за да обсъждат актуални проблеми в интердисциплинарна среда.

Желанието на форума е да даде възможност на колкото се може повече млади хора да вземат участие в цялата проява. Инициативата за отпускане на стипендии от частната фондация с идеална цел „Европейски форум Алпбах“ е насочена към студенти и млади абсолвенти на висши училища от всички специалности, които нямат възможност сами да финансират участието си в проявата и които още не са навършили 30 години.

Всички подробности относно възможностите за кандидатстване за стипендия могат да бъдат намерени ТУК.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации