8.7 C
Виена
сряда, 28 февруари, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВтора разходка из катедралата "Св.Стефан" с екскурзовод

Втора разходка из катедралата „Св.Стефан“ с екскурзовод

-- Реклама --

Поради големия интерес към тематичната разходка из катедралата „Св.Стефан“ сформираме втора група на 23 ноември 2014

st-stephen-s-cathedral-viennaСлед като всички места за тематичната обиколка на 16 ноември се запълниха буквално за няколко часа, а запиванията за втора група пристигат всеки ден, решихме, че е време да обявим и сформирането на нова група. Този път на 23 ноември (неделя). Блогът на българите в Австрия Меланж Булгарен организира втора група за разходка с професионалната екскурзоводка Диана Пиперова, която ще ни преведе през вековната история на една от най-старите и енигматични църкви в Европа.

Знаете ли, че катедралата „Св.Стефан” е висока точно колкото Хеопсовата пирамида? Виждали ли сте символа на австрийската съпротива „O5” в дясно на входа й? Знаете ли какво се крие в подземията й или пък кога бие камбаната „Пумерин”, намираща се в Южната кула? Строена в продължение на векове, горяла, разрушавана и отново издигана, катедралата „Св.Стефан” се е превърнала в емблема на Виена. Малцина са обаче тези, които знаят повече за историята й и познават многобройните легенди и мистерии, свързани с величествената сграда. Убедени в професионализма и чара на Диана Пиперова, създател на групата „Това е Виена” във Фейсбук, ние отново я поканихме, за да ни запознае с тайните на непознатата катедрала „Св.Стефан”. За да се потопим в историята на катедралата, ще направим пълна обиколка и на нейната вътрешност, изпълнена със забележителни творения на изкуството и мистични легенди, свързани с тях.

Stephansdom-Viena-Interior

Имаме любезната покана на г-н Бренер от църковната администрация българската група да посети катедралата на 23 ноември следобяд. Затова предлагаме следния план:

На 23 ноември 2014 г. в 14.30 ч. ще се срещнем пред аптеката „Alten Feldapotheke“ на площада Щефансплац (Stephansplatz 8A). За да ни познаете по лесно, с Диана ще държим табела с надпис „Непознатата катедрала „Св.Стефан”. В рамките на час и половина, тоест до 16 ч., заедно ще обиколим катедралата отвън, ще се запознаем с основните кули и статуи и след това ще разгледаме вътрешността й.

И така:

„Непознатата катедрала „Св.Стефан” – обиколка отвън и отвътре с екскурзовод на български език.

Ето и аптеката, пред която ще се срещнем
Ето и аптеката, пред която ще се срещнем

Кога: 23 ноември 2014 ч.

От 14.30 до 16 ч.

Къде: Катeдралата „Св.Стефан”, Stephansplatz

Среща пред аптеката Alten Feldapotheke на площада Щефансплац (Stephansplatz 8A)

Цената на беседата е 8 евро, които се заплащат на място. За студенти – 5 евро. За деца и ученици – безплатно. Входът за музея на катедралата е 4 евро, които се заплащат допълнително (за деца от 6 до 14 години – 1 евро)

ВАЖНО! Катедралата не е само  забележителност, тя е място и за молитва, затова не е възможно говоренето на висок глас. За да осигурим добро качество на беседата за всички участници, се налага групата ни да бъде ограничена до 20 човека!

Приятели, този път ще Ви помолим да се запишете предварително на адрес diana.piperova@gmx.net.

Очакваме Ви!

_______________

Още по темата:

Разходка из непознатия Хобург с екскурзовод

Хофбург вече не е непознат

Диана Пиперова: Виена е много повече от красив град

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации