33.3 C
Виена
сряда, 29 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияНа 1-и ноември децата от българското училище "Дунав" в Линц отбелязаха няколко...

  На 1-и ноември децата от българското училище „Дунав“ в Линц отбелязаха няколко празника

  -- Реклама --

  Без да забравяме българската история, ние сме отворени и за чужди култури

  Текст Дарина Тонкова, ръководител на училище „Дунав“

  Helloween2В нашето българско училище обичаме празниците – независимо наши или чужди. Но какво да отбележим на 1-и ноември? Хелуин, Вси светии, Денят на народните будители или рождените дни на децата, родени през октомври? Първият- стар келтски обичай, вторият- свят ден в християнския свят, третият- много важен в България, особено за хората, отдали се на просветителска дейност. А ние сме такива, нали? Защо пък да не отдадем нужното внимание на всеки един от тях.

  Празниците са универсален начин за споделяне на щастие. Ние като българи, живеещи в чужбина, сме хора, които са отворени за чуждите култури. Пращайки децата си на българско училище, показваме, че не забравяме и нашите собствени традиции и история. И ето ни на, на 1-и ноември, маскирани като хелуинчета, говорим и славим делото на  Климент Охридски, Паисий, Васил Левски и Христо Ботев. Запяваме и „Честит рожден ден“  за четиримата ни октомврийски рожденици.

  Такива сме си – пъстроцветни, шарени. И не сме чуждопоколоници, а просто широкоскроени и отворени към света.  Космополитни! А децата ни се забавляват от сърце!

  Но… убедете се сами:

  Helloween

   

  Helloween2

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации