21.1 C
Виена
понеделник, 27 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияЗапочва онлайн кампания за набиране на средства за първия в света таблет...

  Започва онлайн кампания за набиране на средства за първия в света таблет за незрящи хора, разработван от българи

  -- Реклама --

  Чрез платформата Indigogo всеки заинтересован може да подкрепи направата на първия алфа прототип на таблета BLITAB

   

  20141022142802-BLITAB1Проектът на Кристина Цветанова, Слави Славев и Станислав Славев за първия в света таблет за незрящи хора е на финалната права. От днес (3-и ноември) екипът на Blitab стартира онлайн кампания за набиране на средства, необходими за изработването на първия алфа прототип. Всеки заинтересован може да даде своя принос и подкрепи младите български специалисти в желанието им да направят живота на незрящите хора по-пълноценен. Достатъчно е да посетите платформата Indigogo, където ще получите пълна информация за работата на Blitab, както и за това как можете директно да допринесете тази революционна технология да достигне по-бързо до хората, които имат нужда от нея.

  Меланж Булгарен вече писа за първия в света таблет за незрящи хора и българския екип, който го разработва. Техният ентусиазъм, амбиция и професионализъм бързо им донесоха няколко големи награди в Австрия – Social Impact Award Austria 2014, наградата за устойчиво развитие за 2014 на Фонда за иновации и устойчиво развитие на T-Mobile (TUN-Fonds Innovation Prize 2014), отличие за иновативно стартиращо предприятие (Enterpreneurship Avenue Winner 2014, Start-up Live Vienna). Те грабнаха и наградата на публиката на състезанието „Европейски иноватор за 2014”, организирано от Европейската комисия под патронажа на нейния председател Жозе Емануел Барозу.

  Blitab е електронно устройство за четене и писане, което може да представи цяла страница брайлов текст без механични елементи. Вместо обичайния текст на екрана се появяват малки издатинки – те се издигат или снишават, оформяйки брайлов текст. Таблетът е разработен в тясно сътрудничество с незрящи хора или такива със затруднено зрение, които са оценили неговите предимства.

  20141023064359-Usb_gif

  Кристина Цветанова, Слави Славев и Станислав Славев вече са готови да произведат първия работещ прототип на таблета. За да съберат нужните средства за финансиране на происзводството, те започват кампания в онлайн платформата Indigogo. По този начин се създават цяло световно движение от учени, дизайнери, артисти, иноватори, инвеститори, които искат да помогнат на 39,8 млн. слепи хора и 285,3 млн. човека със силно затруднено зрение по света да подобрят социалния си живот, да повишат образованието си и да намерят достойно място в съвремения електронен свят. Присъединяването към това световно движение и подкрепата за BLITAB има и своите предимства:

  20141102132704-PERKS_GRAPHICSsss2

  Всеки от нас може да даде своя принос било с 10, 100 или 1 000 евро. Можем да бъдем част от създаването на една вълнуваща история, в основата на която са млади български специалисти.

  За повече информация и участие ТУК

  ______________

  Още по темата:

  Кристина Цветанова и Слави Славев, консултант: Нашият таблет ще отвори нов свят на незрящите хора

  Българи спечелиха наградата Social Impact Award Austria

   

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации