17.2 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияФитнес за ума

Фитнес за ума

-- Реклама --

Често мислим за физическото си здраве. Ходим на фитнес, за да поддържаме фигурата си. Броим калориите, стараем се да хапваме повече плодове и зеленчуци и да не натоварваме сърцето си излишно. От време на време си позволяваме някое шоколадово изкушение „за душата”. Но не се замисляме какво можем да направим за онази част от нас, която никога не спи.

текст Симеона Милачкова

fitnes za umaМозъкът ни остава активен дори когато спим. Той не спира да обработва информацията от изминалия ден, запазва спомени и дори понякога създава нови идеи. Случвало ли ви се е решението на някой проблем, който ви е тормозил през деня, магически да се появи докато спите? Много е вероятно, тъй като той работи точно толкова усилено през нощта, колкото и през деня. Има начин да поглезим и него като му помогнем да бъде по-концентриран и възприемчив.

 

Мозакът ни със сигурност ще се отплати с по-добро представяне в работата, в университета или в личния живот. Идеалното начало може да бъде уъркшопът TheBrainPowerWorkout представен от лекторката Марион Хопфгартнер.

В рамките на три часа дипломираният педагог и треньор, специализиран в лечението с жизнена енергия (прана), ще представи различни техники за постигане на по-добра концентрация в ежедневието. Участниците в уъркшопа ще имат възможност да се научат как да синхронизират лявата и дясната хемисфери и по този начин да балансират емоциите си в различни ситуации.

Марион Хопфгартнер има дългогодишна практика във воденето на уъркшопи на различни теми, свързани с медитация и прана (жизнена енергия). Пътят я е отвел и до София, където успешно е работила с българска публика. Вече завърнала се в Австрия, тя и колежките й Жаклин Хаузер и Мартина Метце имат желание да направят уъркшопите си достъпни и за българите във Виена.

Първият уъркшоп ще се състои на седми ноември от 18:30 часа в SeminarZentrum ViennaGroup (Mollardgasse 76, 1060 Wien) с превод на български език. Цената за посещение е 70 евро. При записване заедно с приятел има отстъпка от 30 евро от общата цена, а студентите ползват специално намаление – вход на цена от 30 евро!

 

Информация и записване на s.t.milachkova@gmail.com.

Einladung

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации