8.4 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВисока избирателна активност в Австрия

Висока избирателна активност в Австрия

-- Реклама --

Изборният ден в Австрия протече при висока избирателна активност и спокойна обстановка

izboriВотът в избирателни секции, които бяха открити на територията на Австрия, протече при изключително висока избирателна активност. Още по обяд пред секциите на Рехте Винцайле във Виена се образуваха опашки, които на моменти наброяваха повече от 50 души. Въпреки това гласуването вървеше нормално и към 16.ч своя вот там бяха дали около 1 500 човека.

Сред чакащите имаше и много млади хора, които се вълнуваха както от крайния резултат, така и от самия изборен процес. „Какво се случва, ако някой гласува на две места?“ се питаха студентки, чакаши да влязат с залата за гласуване. Хората използваха времето на опашката, за да обменят прогнози и споделят очаквания. Като цяло нямаше недоволни от организацията.

Потокът от гласоподаватели към секцията в БКИ“Дом Витгенщайн“ бе по-слаб. Към 18.30 ч оттам бяха минали около 420 човека. Гласуването в новооткритите секции в Грац и Линц също протече нормално, но все още не е ясно дали броят на участниците в изборите е надминал 100. В този случай, при следващи избори в тези градове изборна секция ще бъде отворена автоматично. Такъв беше случаят със секцията във Винер Нойщад, където днес до обяд бяха минали около 20 човека.

P1120650

77 059 български граждани са упражнили своя вот в изборите за Народно събрание в чужбина до 19 ч. българско време. Най-много са гласувалите в Турция – 38 766 души, съобщават от Министерство на външните работи.

P1120648

6 419 са българските граждани, които са отишли до урните до този момент в Испания, а във Великобритания – 5 560. В Германия гласоподавателите до 19.00 ч. българско време са 3 455, а в Гърция – 3 148. Изборният ден е приключил в Русия с 378 гласували, както и в Афганистан с 307. Избирателната секция в Дубай също затворила врати с  296 гласували.

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации