29.5 C
Виена
неделя, 26 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияТърсят се посланията на партиите и коалициите към българите в чужбина

  Търсят се посланията на партиите и коалициите към българите в чужбина

  -- Реклама --

  Екипът на „Инициативи за България“ започва кампания за търсене на послания, насочени към българите зад граница

  izboriЧели сте статия, в която български политик се обръща към сънародниците си зад граница. Гледали сте в новините как кандидат депутат говори за проблемите на българите в чужбина и предлага решения за тяхното преодоляване. Ако въобще някъде из медиите сте срещали материали, в които кандидати от 25-те партии и коалиции се обръщат към 1,5 милиона българи в чужбина и говорят за мястото и ролята им за бъдещето на България, пратете линк под този материал или под този пост във Фейсбук.

  Целта на кампанията е след като се събере и обобщи събраната информация, тя да бъде предоставена на българите по света, за да могат те по-лесно да вземат информирано решение в изборния ден.

  Екипът от доброволци към проекта за подпомагане на масовото гласуване на българите в чужбина успя да постигне отварянето на рекорден брой избирателни секции – 428. Сега той си поставя за задача да подпомогне сънародниците при взимането на информирано решение, базирано на политическите послания на партиите и коалициите, участващи в изборите. От екипа се надяват, че дефинирането на ясна визия по отношение на българите, живеещи извън родината, от страна на кандидатите за участие в следващия парламент на България, ще мотивира повече хора да участват в гласуването и ще повиши избирателната активност зад граница.

  графика news-bg-abroad.com
  графика
  news-bg-abroad.com

  Припомняме, че всеки български гражданин, който живее или пребивава в чужбина в изборния ден, може да гласува и без да е подавал предварително заявление или да се е отписал от избирателните списъци в България. Достатъчно е да има валиден документ за самоличност. Декларация по образец, че не не гласувал и няма да гласува на друго място в същите избори за народни представители се попълва на място в съответната секционна избирателна комисия.

  Ето и адресите на избирателните секции в Австрия:

  Избори Австрия

   

  *Благодарим на Оги Пенев от Северна Калифорния за дизайна и идеята за електронна брошура, както и на Емил Ценов, който я изработи специално за българите в Австрия.
  ____________

  Още по темата:

  За кого можем да гласуваме на 5 октомври

  Как да гласуваме на 5 октомври в чужбина

  Адреси на избирателните секции в Австрия

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации