23.6 C
Виена
понеделник, 27 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияОктоберфест и във Виена

  Октоберфест и във Виена

  -- Реклама --

  18 дни бирено изкушение и 400 часа музика очакват почитателите на бирата в австрийската столица

  Bier1Виена конкурира мюнхенския Октоберфест: Тази година за четвърти пореден път на Кайзервизе във виенския Пратер, на фона на Виенското колело, се провежда традиционният вече бирен фест. От 25 септември до 12 октомври за виенчани и за гостите на австрийската столица са подготвени не само огромни количества местна бира, но и разнообразна музикална програма в три фестивални палатки.

  А за ценителите на виното има отделна алпийска хижа, където то ще се лее от сърце. Подходящо кулинарно допълнение към бирения и музикален празник ще бъдат местните деликатеси, като се почне от виенския шницел и се завърши с традиционната амстрийска закуска. Темата на тазгодишния фест е “Златна Австрия”: в продължение на девет дни всяка австрийска провинция ще представи своите обичаи, кулинарни специалитети и националната си музика.

  Bier3

  За първи път тази година в рамките на “Дните на Земите на Австрийската корона”, както са се наричали териториите на Австрийската империя между 1804-1867 г., биреният фест ще посетят и обогатят с културата си представители на Чехия, Словакия, Унгария, Словения и Истрия.

  Bier2

   

  Снимки: (c) Harald Klemm

  информация на КомПрес

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации