20.4 C
Виена
четвъртък, 7 юли, 2022
spot_img
Още
  НачалоБългарияЗа кого можем да гласуваме на 5-ти октомври

  За кого можем да гласуваме на 5-ти октомври

  -- Реклама --

  Запознайте се с партиите и коалициите, участващи в парламентарните избори 

  За предсрочните парламентарни избори на 5-ти октомври ще бъдат открити рекорден брой избирателни секции в чужбина – 427 в 59 държави. Очаква се това да доведе до повишаване на избирателната активност сред българите зад граница.

  Българите, живеещи или временно пребиваващи в чужбина, за разлика от сънародниците си в България, нямат избирателен район и не могат да използват преференциалния вот, а гласуват за конкретен кандидат-депутат. Те могат да  дадат гласа си само за цялата кандидатска листа на избраната от тях партия или коалиция.

  Екипът на проекта за подпомагане на масовото гласуване на българите в чужбина направи списък на партиите и коалициите, участващи в парламентарни избори 2014г, с линкове към техните програми, видео-презентации и презентации на кандидати (доколкото те са публикувани и могат да бъдат намерени в интернет).

  Допълнително е дадена информация и за наличието на бивши агенти на Държавна сигурност сред кандидатите за депутати от съответната партия или коалиция. Както стана известно в кандидат-депутатските списъци фигурират имената на около 98 бившите служители на ДС, някои от които дори са водачи на листи.

  Цялата таблица с всички партии и коалиции и техните програми и презентации може да бъде разгледана ТУК.

  Адресите на седемте избирателни секции в Австрия (Линц, Грац, Винер Нойщат, Брегенц и Виена) може да видите ТУК

  ____________

  Още по темата:

  Избори 2014: Как да гласуваме на 5-ти октомври в чужбина

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации