8.4 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеВиртуалната класна стая на Гугъл набира популярност

Виртуалната класна стая на Гугъл набира популярност

-- Реклама --

Classroom е програма за подобряване на образователния процес

Текст Нора Динчева

ClassroomUsesOfGooglePlusНовата учебна година започна първо в австрийските училище, а от 15 септември и българските ученици са вече в клас. Точно на време гигантът Google пусна на пазара новата си услуга Classroom. През март тя стартира като пилотен проект и бързо привлече интереса на учителите – над 100 000 преподаватели от 45 страни са регистрирани за нея вече. От скоро  GoogleClassroom е достъпна безплатно за всички притежатели на акаунти Google Apps for Education и е тясно интегрирана с останалите услуги на интернет лидера, вкл. Gmail, Docs, Drive и YouTube.

С помощта на Classroom преподавателите могат без излишни усложнения да организират в удобна електронна форма учебния процес, да създават и проверяват заданията и работите на учениците – всичко това се структурира автоматично във виртуални папки и документи в Drive за удобен достъп.

classroom 2Учениците виждат веднага каква е задачата и пристъпват към изпълнението й. Данните за изпълнението се обновяват в реално време и учителят може веднага да започне проверка на работите, да постави оценки и да добави коментари. Поддържат се и индивидуални задания. Може да се разпространяват съобщения и да се  инициират дискусии, а учениците – да обменят материали помежду си и да отговарят на зададените от преподавателя въпроси. Идеята е възпитателите да не губят времето си с технически дейности като копиране на уроци, които обслужват образователния процес, а бързо и ефективно да пристъпват към тяхната главна и единствена задача, а именно да преподават качествено. В заключение новата програма е в състояние да повиши нивото на организираност чрез съхранението на информация без използването на хартиен носител.

За сега не се предвижда публикуване на реклама в Classroom, а съхраняваните данни няма да се използват от компанията.

В момента услугата Classroom е достъпна на 42 езика, вкл. български, и е оптимизирана за работа с мобилни устройства и четци на е-книги. С всеки изминал ден нови учители и ученици се присъединяват към нея – това е лесно, като на адрес classroom.google.com желаещите да се включат трябва да посочат своя статут (учител или ученик), след което получават възможност да създават нов курс или да се присъденият към вече съществуващ.

За повече информация: ТУК

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации