32 C
Виена
понеделник, 27 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияНа планина в Австрия без ски и вълнен шал

  На планина в Австрия без ски и вълнен шал

  -- Реклама --

  Висящият мост и Стълбът към нищото са сред най-новите атракции в Алпите

  Текст Нора Динчева

  InsbrukЛятото подмина Австрия и отлетя на юг, но шансовете за топъл и мек септември все още са налице. Синоптиците обещават през следващите две седмици времето да се задържи сухо, слънчево и с умерен вятър. Затова не чакайте зимния сезон, а скачайте в туристическите си обувки, грабвайте раниците и нагоре към върховете и хижите.

  Предлагаме ви, за да почувствате напълно духа на планината, да се отправите към две интересни дестинации: Инсбрук с възможности за разнообразни маршрути и Рамзау ам Дахщайн в провинция Щирия.

  Инсбрук: Лятна програма за планински преходи

  Всяка година през лятото се провежда „Лятна програма за планински преходи“. В рамките на програмата от края на май до края на октомври (26.5 до 24.10) всички гости на Инсбурк и околните села, които нощуват минимум една вечер, могат да се включат в безплатен планински преход в Алпите с лицензиран планински водач. Условието за включване е да притежавате карта за гости, която се издава при отсядане в хотел или къща за гости в Инсбрук и околните 25 села.

  Преходите продължават от 3 до 5 часа, като участниците получават и безплатен транспорт с автобус до изходните пунктове.Автобусът потегля точно в 8.45 часа от Мутерс – селце на 7 км от центъра на Инсбрук.

  В организираните походи могат да участват и деца навършили 8 години, а за групи по големи от 15 човека е необходимо предварително записване. Провеждат се от понеделник до неделя, като дестинациите в различните дни са различни. Групите са съобразени с физическите възможности на туристите и могат да се комбинират леки преходи с по-трудни изкачвания.

  За повече информация: ТУК

  Висящият мост

  Ако сте любители на тръпката, представете си 81-метрова конструкция, окачена над 2 700-метрова пропаст, усещането е, че сте по-скоро в облаците, а под вас е цялата планина, разляла се в краката ви.

  visiash most dachstein

  Основното предизвикателство идва от факта, че за максимална видимост мостът е направен от метални решетки окачени на въжета. Разбира се, ако се престрашите да притичате до края му, ще намерите наблюдателна площадка изцяло от стъкло, която ви предоставя най-великолепната гледка на Алпите. Използвани са около 63 тона стомана, като мостът издържа на натоварвания от 750 килограма на квадратен метър сняг и ветрове от 250 километра в час. Свързан е с „Ледения дворец“, който води направо към сърцето на глетчера.

  Haengebruecke

  Построяването на моста е отнело 6 месеца в изключително сурови условия, а Карл Хофленер, технически директор по проекта, доволен, че никой не пострадал по време на строителните работи, и че са успели да стигнат до споразумение с местните власти отговарящи за околната среда.

  Стълбата към нищото

  В непосредствена близост се намира “Стълбата към нищото”. Тя тежи пет тона и отвежда посетителите 14 стъпки надолу към малка платформа, изработени от стъкло. При хубаво време гледката е поразителна, вижда се цяла Щирия , а дори и словенския първенец Триглав в Юлийските алпи.

  treppe ins nichts

  Двете атракции в източните Алпи са открити официално на 3 юли 2013, когато първите посетители застават на стъклената платформа. Очарованието им е подсилено от факта, че буквално стъпват върху безкрайната планинска пропаст насечена от острите скали. По- смелите продължават по моста…

  За повече информация: ТУК и ТУК

   

   

   

   

   

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации