30.4 C
Виена
неделя, 26 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияНа колела: Вахау

  На колела: Вахау

  -- Реклама --

  Ако искате да видите Дунава наистина син, отидете с колело към долината Вахау

  Специализирана рубрика на Sportalle

  WachauВеломаршрутът по долината Вахау в Австрия е част от Дунавския велосипеден път, който започва от извора на река Дунав и завършва при Черно море, минавайки през Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Хърватска, Сърбия, България и Румъния. 40-те километра между градовете Кремс и Мелк от двете страни на Дунав са приютили повече от 5 000 исторически паметника и не случайно целият регион е част от културното наследство на ЮНЕСКО.

  Подготвените и опитни велосипедисти могат да изпробват и по-дълги разстояния, но и в рамките на един ден също могат да се видят много интересни места.

  Тръгнете от Кремс. Спрете в Дюрнщайн. Оставете за малко велосипеда, разходете се из живописните спретнати улички на градчето и се качете на крепостта. В нея е държан в плен самият Ричард Лъвското сърце.

  останки от крепостта в Дюрнщайн
  останки от крепостта в Дюрнщайн

  Продължете за Шпиц. Покрай пътя ще Ви направят впечатление малки сергии, предлагащи кайсии. Непременно опитайте. Местните кайсии са известни със специфичен вкус и аромат и неслучайно са вписани в Европейския регистър за защитени наименования. Във всички градчета по пътя те ще Ви изкушават под формата на сладко, шнапс, сладолед или сладкиш.

  radfahrenМаршрутът по Вахау е повече от добре уреден. През по-голямата си част пътят е равен, обозначен е с необходимите указателни табели и е обезопасен. Велосипедистите са на почит в този регион и за тях са създадени многобройни удобства и възможности за почивка. За всеки случай има и достатъчно сервизи за поправка на возилата.

  Съветите на Sportalle

  За извънградски пътувания са подходящи т.нар. treking или хибридни велосипеди. Те комбинират най-доброто от няколко различни стила и са подходящи за колоездене на дълги разстояния, често носейки и багаж. Те могат да бъдат екипирани с багажник, калници, светлини и други аксесоари, които правят пътуването приятно и удобно. Такива са моделите SHOCKBLAZE CROXER PLUS MAN/LADY, SHOCKBLAZE CLASSIC PLUS ALIVIO MAN 28″, SHOCKBLAZE CLASSIC PLUS ALIVIO LADY 28″ . Може да опитате и DRAG Grand Canyon PRO Man 28″ или DRAG Grand Canyon Team Lady 28″.

  DRAG Grand Canyon Team Lady 28"
  DRAG Grand Canyon Team Lady 28″

  DRAG Grand Can е позната още като Cross Country (XC), при който се набляга на скорост и издръжливост в съчетание с лека конструкция и ефикасност. Използването на модерни композити от карбонови фибри позволява произвеждането на велосипед с тегло под 12 кг.

  SHOCKBLAZE CROXER PLUS MAN
  SHOCKBLAZE CROXER PLUS MAN

  За хора, които предпочитат спортния стил на каране, и за извънградски маршрут разчитат на съществуваща пътна мрежа, са подходящи т.нар шосейни велосипеди. Те са леки и снабдени с различни скорости. Гумите им са гладки и тънки.

  Може да избирате между два вида кормило. Drop bar (шосейно или т.нар. кормило „овен”) е леко, позволява постигането на добра аеродинамична стойка и висок коефициент на полезност, но пък наведената поза води до болки в кръста при неподготвени водачи. Отлични модели са DRAG Master Claris Comp 28″DRAG Pro Race Tiagra 28″ , SHOCKBLAZE S7 PRO XENON.

  DRAG Pro Race Tiagra 28"
  DRAG Pro Race Tiagra 28″

  Flat bar (плоско кормило) съчетава ефективността на извитото надолу кормило с по-изправена позиция на тялото по време на каране. Тази стойка обаче не е толкова аеродинамична и намалява полезния коефициент. Разгледайте DRAG Blade 28″ и SHOCKBLAZE RSV SPORT.

  Какъвто и вид да изберете, за да ви доставя удоволствие въртенето на педалите, изберете точния размер колело.

  При по-дълги преходи не забравяйте задължителните аксесоари – каска, ръкавици, очила, бутилка за вода.

  Преди да потеглите, прегледайте отново велосипеда си, за да се уверите, че е в изправност.

  Игра: Ако обичате спорта и разходките с колела на открито са вашия начин да почивате активно; ако се интересувате от велосипеди или просто сте позитивна личност, включете се в онлайн играта на Sportalle: харесайте страницата на фирмата във Фейсбук и участвайте в томбола с многобройни награди.

  Повече подробности за играта „Харесай и спечели“ може да намерите тук

  (ПР материал)

  _____________

  Още по темата:

  Бизнес на колела

  Велосипеди от Sportalle вече и онлайн

  Ароматните кайсии на Вахау

  На чаша австрийско вино

   

   

   

   

   

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации