10.1 C
Виена
събота, 27 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияАвстрия: Българче стана еврошампион по триатлон

Австрия: Българче стана еврошампион по триатлон

-- Реклама --

7-годишният Дарен Кирилов от Русе спечели Европейското първенство в Кицбюел, Австрия

DarenДарен Кирилов е победил в оспорвана надпревара между участници от 10 държави, съобщава в.“Стандарт„. 7-годишната спортна надежда се е класирал първи във своята възрастова група сред още 20 момчета и момичета от цяла Европа. На първенството по триатлон в Австрия, провело се в курорта Китцбюл от 19 до 22 юни,  Дарен е победител на 250 м бягане, 25 м плуване и на 500 м колоездене. Успехът му е плод на талант и редовни упражнения, разказва семейството на шампиона.

Победителят е състезател на русенския спортен клуб „Триатлон Далян“, където личен треньор на момчето е Миглена Ангелова. „Дарен започна с плуване, когато беше само на 2 годинки и 8 месеца“, спомня си майката Иглика Кирилова пред българското издание. Любовта към спорта е завладяла цялата фамилия. С плуване се занимава и 7 години по-големият му брат. През ваканцията русенският шампион тренира всеки ден. „Изключително амбициозен е и не обича да губи, дори по време на тренировките“, обясни неговият треньор. Специалистите предричат все повече спортни постижения на младия състезател.

снимка Спортен клуб "Триатлон Далян", Русе
снимка Спортен клуб „Триатлон Далян“, Русе

Талантливото русенче успешно обаче съчетава спорта с музиката, разкриват неговите близки. Дарен е възпитаник на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ в Русе, където свири на флейта. Като всяко съвременно дете той обаче обича компютърните игри, с които шампионът отмаря след динамичния ден. Друго любимо занимание на русенчето е риболовът, където също зае призово място на ежегодно провеждащия се турнир по риболовство за деца в русенското село Николово, съобщава още „Стандарт“.

снимка Община Русе
снимка Община Русе

След завръщането си в родния град първолакът е приет от заместник кмета по хуманитарните дейности на община Русе Иван Григоров. Той е връчил на малкия шампион флаг с герба на общината с пожелание да го развява на много спортни състезания по света.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации