15.1 C
Виена
събота, 1 октомври, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияAudioknigi.bg спечели наградата "Христо Данов" за електронно издаване

  Audioknigi.bg спечели наградата „Христо Данов“ за електронно издаване

  -- Реклама --

  Само година след създаването си сайтът за аудио книги на български език е носител на национална награда

  Дениз Герганова получава националната награда "Христо Данов"
  Дениз Герганова получава националната награда „Христо Данов“

  Първата онлайн платформа и електронно издателство за аудио книги в България – Audioknigi.bg, спечели тазгодишната наградата за принос към книжовната култура „Христо Г. Данов“ – категория „Електронно издаване и нови технологии“.

  Тържествената церемония по връчването се състоя в град Пловдив на 20.06.2014г. в къщата-музей на издателя Христо Данов, намираща се в Стария град.

  Както блогът на българите в Австрия Меланж Булгарен вече писа, амициозният проект има виенски корени. Сайтът за аудио книги на български език Audioknigi.bg е създаден преди година от  Джони Пенков и Дениз Герганова, която от дълги години живее и работи във Виена, където се среща за пръв път със специалното преживяване, наречено аудио книга.

  По повод получената награда екипът на Audioknigi.bg споделя: „Поласкани сме от това признание, което ни мотивира да продължаваме работата си със същия ентусиазъм и любов. Приемаме проекта по продуциране и записване на книги в аудио формат като кауза с много важно значение. Вярваме, че аудио книгите имат място на българския книжен и аудио пазар и са един нов и чудесен начин да преоткрием общуването си с литературата“.

  Специално за Меланж Булгарен Дениз Герганова подчерта и значението на този тип възможност за среща с литературата и за българите зад граница. „Според мен е много важно, но и много трудно да създадем у децата ни, растящи в чужбина, интерес и любов към майчиния език. Аудио книгите са прекрасно съвременно средство да улесним допира им с българската литература. Това, че са електронен продукт, ги прави достъпни и за българите в чужбина, които не могат да си купуват хартиени книги на български.“

  audioknigi

  За Audioknigi.bg

  В онлайн магазина на Audioknigi.bg ще откриете голямо разнообразие от български класически произведения, съвременни творби на признати и обичани автори, любими детски приказки и безплатно съдържание.

  На сайта в момента могат да се чуят и купят произведения на Иван Вазов, Алеко Константинов, Йордан Йовков, Пейо Яворов, Пенчо Славейков, Гео Милев, Никола Вапцаров и други класици, а съвременната българска проза е представена с книги на Георги Господинов, Елена Алексиева, Алек Попов, Захари Карабашлиев, Ружа Лазарова, Михаил Вешим, Деян Енев, Никол Данева, Радостина Ангелова и др.
  Можете да разгледате всички предложения и да чуете откъси от тях.

  За контакти:

  Дениз Герганова

  Управител D&D Factory

  denise@audioknigi.bg

  +359 88 6943766

  www.audioknigi.bg

  _________________

  Още по темата:

  Българските аудио книги прохождат от…Виена

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации