17.8 C
Виена
събота, 25 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияМузикално лято във виенския “Квартал на музеите”

  Музикално лято във виенския “Квартал на музеите”

  -- Реклама --

  Тази година лятото в “Квартала на музеите” във Виена ще премине под мотото “Лято на звуците”

  по информация на КомПрес

  Copy_Hertha_Hurnaus-2И през това лято „Кварталът на музеите“ във Виена ще бъде притегателен център за всички, които обичат съвременното изкуство.

  Сътрудниците на музейния комплекс са подготвили над 70 събития, голяма част от които ще се провеждат на открито. Богатата културна програма, открита на 5 юни, ще продължи до 28 септември. Вътрешният двор на музея вече се е превърнал в своеобразна градина на звуците.

  През седмицата от “музикалния остров” на радио FM4 се пускат съставени от радиостанцията музикални композиции, а през почивните дни известни диджеи са подготвили специална музика за програмата „Weekend Sounds“. Посетителите могат да й се насладят, докато си почиват на стилните сини шезлонги в двора на музея.

  На 3-ти юли пред музея „Леополд“ ще се състои концерт на камерна музика – естествено под открито небе, а на 26-ти юли на три открити сцени в музейния комплекс ще има поп фестивал, а едни от най-известните изпълнители в Австрия ще демонстрират какво означава съвременна австрийска музика.

  Copy_Hertha_Hurnaus (600 x 400)

   

  На 12-ти септември във фонтана на „Квартала на музеите“ ще се издигне цветна водна киноскулптура с музикален съпровод. На музикална вълна тази година са и традиционният литературен фестивал „Оригинално звучене“ (10-28 юли) и филмовият фестивал за дигитално кино frame[o]out (11 юли – 30 август).

  Специална програма с уъкшопове и много изненади за най-малките е подготвил детският музей ZOOM. А от 22-ти юни децата ще могат да свирят на музикални инструменти, изработени от отпадъци.

  Пълната програма можете да видите на сайта на музея www.mqw.at

  Снимки: Copyright: Hertha Hurnaus

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации