6.7 C
Виена
сряда, 24 април, 2024
spot_img
НачалоБългарияБългарите в чужбина с безплатен достъп до видеоинформация на БТА

Българите в чужбина с безплатен достъп до видеоинформация на БТА

-- Реклама --

Националната информационна агенция започва иновативно за България сътрудничество с MyTV

BTAЗа пръв път от април 2014 г. сънародниците ни в Европа, САЩ и Канада имат възможността да гледат записи от пресконференциите в Националния пресклуб на БТА в София и регионалните пресклубове в страната. Това е възможно чрез международната платформата MyTV, съобщиха от телеграфната агенция.

Този тип партньорство е иновативно за България, а изборът на MyTV да сътрудничи с автономния национален информационен институт на България – БТА – съвсем не е случаен.

Пресконференциите в БТА засягат обществени и политически събития и проблематика, които формират дневния ред на медиите. Към момента те се излъчват в реално време на интернет страницата на агенцията. Чрез международната платформа за видео и телевизионни емисии и сънародниците ни зад граница вече ще имат постоянен свободен достъп до тези записи с много високо качество.

Достъпът до видеото в MyTV е безплатен за българите по света – през сайта http://mytv.bg, с потребителско име и парола.

Username: btapartnership

Password: qwerty1234

БТА започна и излъчването на видео коментари и анализи по актуални политически, икономически, социални и културни теми от България и света в специализирана рубрика „СТУДИО БТА”. Тя съдържа авторска видеоинформация, която се създава и записва в собствено студио. Материалите от рубриката също ще бъдат достъпни чрез платформата на MyTV.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации