10.8 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВече може да се наеме императорски апартамент в двореца Шонбрун

Вече може да се наеме императорски апартамент в двореца Шонбрун

-- Реклама --

Дори и най-луксозният хотел не може да даде такава добавена стойност – автентичен императорски лукс

2-schloss (600 x 403)На 30-ти април първите гости ще се настанят в специалния императорски апартамент в двореца Шонбрун. След основен ремонт на стойност 400 хиляди евро, стаите над бившата спалня на император Франц Йозеф и съпругата му Сиси, са превърнати в луксозен хотелски апартамент. На площ от 167 кв.м са разположени две спални, две бани, салон, всекидневна и оборудван кухненски кът. Луксозни мебели в червено и златно, величествен изглед към парка и Глориетата, модерни екстри като телевизори и интернет, допълват дворцовия разкош.

„Запитвания и резервации се получават всеки ден.”, разказа специално за блога на българите в Австрия Меланж Булгарен Херман Грубер, шеф на отдел „Маркетинг и продажби“ в Austria Trend Hotels. Тъй като маркетинговата и рекламна дейност на компанията за момента е по-силна в Европа, първоначалните заявки са от Стария континент. Включително и виеначани, търсещи оригинален начин да отбележат годишнина от сватбата си, са решили да пренощуват в луксозния апартамент. Като цяло новата атракция е насочена към туристи от Русия, Китай, Индия и Япония, които посещават Виена в желанието си за романтична и оригинална сватба, меден месец или годишнина. Апартаментът може да бъде резервиран за една нощ или най-много за две седмици, а в него могат да отседнат най-много четири човека. „Към момента най-чести са резервациите за 2-3 нощувки, в редки случаи – до седмица”, разкриват от Austria Trend Hotels. Компанията предлага на гостите си четири различни вида пакети.

1-schloss-schoenbrunn-suite-c-austria-trend-hotels_sebastian-reich (600 x 450)

Обикновен престой включва нощувка в двореца и закуска в близкия хотел „Шонбрун”и струва 699 евро.

Пакетът „Меден месец” предлага посрещане с рози и шампанско, романтична вана, закуска в апартамента, разходка с каляска, лимузина за 24 часа. Удоволствието струва 2 700 евро на вечер.

Освен екстрите от пакет „Меден месец”, кралското пребиваване включва още личен прислужник от 8 до 20 ч.,  частна обиколка из двореца, придвижване с лимузина от и до летището, доставка на сутрешна преса. Желаещите да се насладят на този лукс трябва да се бръкнат за 3 900 евро на вечер.

Най-скъп и най-разточителен е, разбира се, императорският пакет. Срещу 4 900 евро може да имате и личен готвач, който да приготви вечерята на място в апартамента.

За сега най-многобройни са заявките за пакет „Меден месец”, разкрива Херман Грубер, но има запитвания и за останалите.

5-suite-schoenbrunn_001 (600 x 450)

Дворецът Шонбрун е най-посещаваната туристическа забележителност в Австрия. Само през  миналата година 2,9 млн. души са разгледали лятната резиденция на Мария Терезия и  прекрасния парк, част от който е и най-старата зоологическа градина в света. От 1996 г. комплексът е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Сега вече платежосопосбните туристи ще могат да се върнат назад във времето и да опитат почти буквално императорския начин на живот – преживяване, което никой друг хотел не може да им даде.

снимки Себастиан Райх

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации