22.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияЗапочват великденските базари във Виена

Започват великденските базари във Виена

-- Реклама --

197 щанда ще предлагат великденски яйца и сувенири на традиционните базари

Oster bergВеликденските празници наближават и вече е време да се погрижим за празничното настроение. По традиция във Виена две седмици преди Възкресение Христово отварят врати пъстри великденски базари. И тази година жителите и гостите на австрийската столица ще могат да се насладят на хилядите изрисувани яйца и да опитат от многобройните традиционни вкусотийки, които ще се предлагат на общо 197 щанда.

Още от 13-ти март базарът на Франц Йонас плац във 21-ви район радва посетителите с ръчно изработени сувенири и боядисани яйца.

Истинското празнуване обаче започва от петък, 4-ти април, когато се откриват три пазара в центъра на столицата. От събота пък, 5-ти април, вече ще можем да се наслаждаваме и на най-големия и романтичен великденски базар – този в двореца Шонбрун.

Altwiener Ostermarkt

Най-старият великденски пазар е този на Фрайунг. Тази година той ще отбележи своята 25-годишнина, затова не пропускайте празничната програма на 12-ти април от 11 ч. По традиция точно на този базар се събират най-много великденски яйца – 40 000! В голямата си част те са ръчно рисувани с пъстри пролетни и празнични мотиви. Тук могат да бъдат намерени дървени и керамични сувенири, цветя, великденски свещи и разбира се, да се опитат най-вкусните биокозунаци, домашна шунка и крехко агнешко.

Базарът е отворен от 4-ти до 19-ти април всеки ден от 10 до 19.30 ч.

Kunsthandwerksmarkt Am Hof

Съвсем близо до Фрайунг е и един от най-оригиналните великденски базари, който предлага оригинално изписани яйца, точно според старата австрийска традиция. Всеки ден от 4-ти до 21 април от 10 до 20 ч. тук можете не просто да оплакнете очи в преливащите цветове и багри, но и да намерите и множество редки сувенири.

Ostermarkt Schloss Schönbrunn

Ostermarkt-Schloss-Schönbrunn-Wien1

В събота на 5-ти април точно в 10 ч. за 12-ти път ще отвори врати и базарът в Шонбрун. Красивият бароков дворец е прекрасен декор за 60-те щанда с всевъзможни сувенири и лакомства. Тук има много изненади и игри за децата, а специална музикална програма се грижи за доброто настроение на посетителите.

Базарът е отворен от 5-ти до 19-ти април от 10 до 19 ч.

___________________

Още по темата:

Великден по австрийски – как се празнува Възкресение Христово в Австрия и от къде произхожда думата „Oster“.

Защо католическият и православният Великден често се разминават

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации