22.2 C
Виена
понеделник, 27 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияЗаявления за разкриване на изборни секции в страните от ЕС ще се...

  Заявления за разкриване на изборни секции в страните от ЕС ще се подават до 29 април

  -- Реклама --

  До 29 април е срокът, в който ще могат да се подават заявления за разкриване на изборни секции в страните от ЕС, където ще може да се гласува на евровота на 25 май 
  EUelectionsЗа да бъде разкрита секция, са нужни поне 20 заявления за населените места, в които има дипломатически мисии на България. В останалите населени места са нужни 40 заявления. Там, където на избори през последните 5 години е имало секция, в която да са гласували поне 100 души, също трябва да се образува такава.

  Подаването на заявления ще може да става по електронен път – през интернет страницата на ЦИК, или с подписан формуляр по образец, подаден лично или изпратен по пощата с писмо до посолството или консулството в съответната страна.

  В едно писмо може да има повече от едно индивидуално заявление. Все още обаче не е обявено от кога ще започне подаването на зявления.

  Посланиците ще могат и сами да преценяват къде още да може да се гласува и да изпращат предложения до ЦИК. До 3 май комисията трябва да определи местата в държавите, в които ще се образуват секции.

  Полезно в нета:

  Портал за евроизбори 2014 г 

  Интерактивна карта с посочени места с изборни секции по света 

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации