14.3 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияБългарското посолство в Австрия се включи в инициативата "Ден на отворените врати...

Българското посолство в Австрия се включи в инициативата „Ден на отворените врати на посолствата“

-- Реклама --

Австрийски граждани пристъпиха прага на красивата сграда на Швиндгасе 8 и лично се запознаха с българския посланик

posolstwo1 (600 x 450)В късния петъчен следобед  на 21 март 20 австрийски граждани за първи път имаха възможност влязат в сградата на българското посолство и не само да се запознаят с българския посланик, но и да научат много нови и интересни неща за България. Те бяха посрещнати с традиционната българска питка и поканени да разгледат кабинета на посланик Елена Шекерлетова.

Тя ги запозна със структурата и работата на държавната институцията, както и с българската диаспора във Виена като им представи българските ресторанти, танцови състави и културни изяви.

Директорът на БКИ „Дом Витгенщайн“ г-жа Румяна Конева представи дейността на културния дом като подчерта, че голяма част от случващото се там е предназначено и за австрийската публика. Всеки от присъстващите получи новата програма и сърдечна покана да посети някое от многобройните събития.

posolstwo3 (450 x 600)

За красотите на България и възможностите за туризъм в страната австрийците научиха от г-жа Нели Арабаджиева от туриститическо бюро „Интервега“.

posolstwo4 (600 x 450)

Ресторантите „Сезони“ и „Плевен“ бяха осигурили вкусни български деликатеси. Гостите останаха очаровани от българската вита баница и погача, както и от качествените вина. Козметичните продукти на базата на розово масло бяха последния щрих от подготвената богата програма.

Всички австрийски гости бяха възхитени от красивата и добре поддържана сграда, както и от гостоприемството на целия екип на посолството. Те си тръгнаха с подаръци и обещанието, че непременно ще посетят курсовете по народни танци, а в най-скоро време и България.

Денят на отворените врати на посолствата се организира за първи път по инициатива на кметството на район Виден във Виена.

Снимките са предоставени от посолството на РБ в Австрия.

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации