20.4 C
Виена
четвъртък, 7 юли, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияБългарското посолство в Австрия се включи в инициативата "Ден на отворените врати...

  Българското посолство в Австрия се включи в инициативата „Ден на отворените врати на посолствата“

  -- Реклама --

  Австрийски граждани пристъпиха прага на красивата сграда на Швиндгасе 8 и лично се запознаха с българския посланик

  posolstwo1 (600 x 450)В късния петъчен следобед  на 21 март 20 австрийски граждани за първи път имаха възможност влязат в сградата на българското посолство и не само да се запознаят с българския посланик, но и да научат много нови и интересни неща за България. Те бяха посрещнати с традиционната българска питка и поканени да разгледат кабинета на посланик Елена Шекерлетова.

  Тя ги запозна със структурата и работата на държавната институцията, както и с българската диаспора във Виена като им представи българските ресторанти, танцови състави и културни изяви.

  Директорът на БКИ „Дом Витгенщайн“ г-жа Румяна Конева представи дейността на културния дом като подчерта, че голяма част от случващото се там е предназначено и за австрийската публика. Всеки от присъстващите получи новата програма и сърдечна покана да посети някое от многобройните събития.

  posolstwo3 (450 x 600)

  За красотите на България и възможностите за туризъм в страната австрийците научиха от г-жа Нели Арабаджиева от туриститическо бюро „Интервега“.

  posolstwo4 (600 x 450)

  Ресторантите „Сезони“ и „Плевен“ бяха осигурили вкусни български деликатеси. Гостите останаха очаровани от българската вита баница и погача, както и от качествените вина. Козметичните продукти на базата на розово масло бяха последния щрих от подготвената богата програма.

  Всички австрийски гости бяха възхитени от красивата и добре поддържана сграда, както и от гостоприемството на целия екип на посолството. Те си тръгнаха с подаръци и обещанието, че непременно ще посетят курсовете по народни танци, а в най-скоро време и България.

  Денят на отворените врати на посолствата се организира за първи път по инициатива на кметството на район Виден във Виена.

  Снимките са предоставени от посолството на РБ в Австрия.

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации