17.8 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияПосещение на президента Росен Плевнелиев в Австрия

Посещение на президента Росен Плевнелиев в Австрия

-- Реклама --

На 20 и 21 март 2014 г. президентът на България Росен Плевнелиев ще бъде на работно посещение в Австрия

снимка: Стоян Нинов/Ройтерс
снимка: Стоян Нинов/Ройтерс

Програмата на президента включва участието му в две публични прояви, както и среща с федералния президент Хайнц Фишер.

На 20-ти март Росен Плевнелиев ще се срещне с министър председателя на провинция Долна Австрия д-р Ервин Прьол. След срещата, българският президент ще участва в дискусия за телевизионното предаване „Фокус Европа“, която ще се заснеме в телевизионното студио на ORF в Санкт Пьолтен, а ще се излъчи в следващите дни по австрийската телевизия.

На форума, посветен на 25-та годишнина от падането на желязната завеса, ще присъстват д-р Ервин Прьол, бившият министър на външните работи на Чехия Карл Шварценберг, депутатката в словашкия парламент М. Васиарова. Модератор ще бъде известният публицист П. Лендавай.

Срещата на Росен Плевнелиев с федералния президент Хайнц Фишер ще се състои на 21-ви март в двореца Хофбург.

По-късно същия ден българският държавен глава ще изнесе лекция на тема „Развитието на Югоизточна Европа през погледа на България“. Събитието, организирано от  Института за Дунавския регион и Средна Европа (IDM) и Дипломатическата академия, в сътрудничество с Югоизточната европейска кооперативна инициатива, Политическата академия и Виенския икономически форум, ще се проведе от 11 ч. в Дипломатическата академия във Виена.

Програмата предвижда поздравителен адрес от д-р Ханс Винклер – директор на Дипломатическата академия във Виена и д-р Ерхард Бусек – председател на Института за Дунавския регион и Средна Европа (IDM).

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации