21.7 C
Виена
понеделник, 15 август, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияПосещение на президента Росен Плевнелиев в Австрия

  Посещение на президента Росен Плевнелиев в Австрия

  -- Реклама --

  На 20 и 21 март 2014 г. президентът на България Росен Плевнелиев ще бъде на работно посещение в Австрия

  снимка: Стоян Нинов/Ройтерс
  снимка: Стоян Нинов/Ройтерс

  Програмата на президента включва участието му в две публични прояви, както и среща с федералния президент Хайнц Фишер.

  На 20-ти март Росен Плевнелиев ще се срещне с министър председателя на провинция Долна Австрия д-р Ервин Прьол. След срещата, българският президент ще участва в дискусия за телевизионното предаване „Фокус Европа“, която ще се заснеме в телевизионното студио на ORF в Санкт Пьолтен, а ще се излъчи в следващите дни по австрийската телевизия.

  На форума, посветен на 25-та годишнина от падането на желязната завеса, ще присъстват д-р Ервин Прьол, бившият министър на външните работи на Чехия Карл Шварценберг, депутатката в словашкия парламент М. Васиарова. Модератор ще бъде известният публицист П. Лендавай.

  Срещата на Росен Плевнелиев с федералния президент Хайнц Фишер ще се състои на 21-ви март в двореца Хофбург.

  По-късно същия ден българският държавен глава ще изнесе лекция на тема „Развитието на Югоизточна Европа през погледа на България“. Събитието, организирано от  Института за Дунавския регион и Средна Европа (IDM) и Дипломатическата академия, в сътрудничество с Югоизточната европейска кооперативна инициатива, Политическата академия и Виенския икономически форум, ще се проведе от 11 ч. в Дипломатическата академия във Виена.

  Програмата предвижда поздравителен адрес от д-р Ханс Винклер – директор на Дипломатическата академия във Виена и д-р Ерхард Бусек – председател на Института за Дунавския регион и Средна Европа (IDM).

   

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации