24.2 C
Виена
събота, 25 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрия"Мистерията на българските гласове" огласи Златната зала на виенската Концертхауз

  „Мистерията на българските гласове“ огласи Златната зала на виенската Концертхауз

  -- Реклама --

  С бурни аплодисменти публиката извика хора два пъти на бис

  mysteriqta 1Фантастично! Невероятно! Браво! Възхитително! Това бяха най-честите възгласи, които се чуваха на български и немски език след края на концерта на световноизвестния хор „Мистерията на българските гласове“. Публиката остана очарована от невероятната хармония, дълбочина и сила на гласовете на 21-те жени и двама мъже изпълнили сцената.

  mysteriya 3В центъра на австрийската столица, в Златната зала на Концертхауз се понесе българската песен. И всички притихнаха, запленени от магията, която сътворяваха певиците на сцената. Те излъчваха скромност и достойнство, явно осъзнавайки силата на таланта си.

  Трудно се описва с думи емоцията, която човек изпитва, когато слуша „Дилмано, дилберо“ или „Полегнала е Тодора“. Само с гласовете си певиците успяват да разкажат цяла приказка и да изразят и най-тънките нюанси на любовната мъка, на болката на жената, която не може да зачене дете, на радостта от труда и живота.

  mysteriya 2

   

  mysteriya 4И езикът на думите вече не е толкова важен, защото тъгата и скръбта, радостта и щастието са универсални категории, които се усещат със сърцето. Затова и австрийците в залата се наслаждаваха на изпълненията и останаха възхитени от невероятната красота на българската народна песен и таланта на певците от хора, дирижиран от Дора Христова.

  За българската публика този концерт бе истински празник и повод за гордост.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации