23.1 C
Виена
сряда, 29 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияУчастие в изборите за европейски парламент в Австрия

  Участие в изборите за европейски парламент в Австрия

  -- Реклама --

  До 11 март трябва изберем дали ще гласуваме за австрийските евродепутати


  europa wahlГраждани на държави членки на Европейския съюз с постоянно местожителство в Австрия имат възможност да гласуват за австрийските кандидати за членове на Европейския парламент на предстоящите евроизбори. За целта до 11 март най-късно те трябва да подадат в общината по местоживеене молба за вписване в европейската листа на избирателите за граждани на ЕС с постоянно местожителство на територията на Австрия, които нямат австрийско гражданство.

  С това право разполагат тези, които имат постоянно местожителство в алпийската република (Hauptwohnsitz), навършили са 16 години най-късно ден преди изборите (25 май 2014 г.) и не са лишени от активно избирателно право в собствената си държава.

  Включването в избирателните списъци на Австрия означава, че съответният гражданин е избрал да гласува за австрийските евродепутати и няма право повторно да упражни правото си на глас по отношение на българските кандидати.

  Повече информация за възможностите за участие в изборите за Европейски парламент, както и формуляр за попълване, може да бъде намерена на страницата на Австрийското министерство на вътрешните работи тук 

  За удобство към съответните документи има и превод на български език. Те са на разположение и в съответните общини.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации