13 C
Виена
неделя, 25 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияЕдната от жертвите в колата с българска регистрация е била простреляна преди...

  Едната от жертвите в колата с българска регистрация е била простреляна преди експлозията

  -- Реклама --

  Аутопсията на труповете отхвърли версията за нещастен случай

  снимка АПА
  снимка АПА

  Резултатите от аутопсията на двата трупа показаха, че седящият на мястото на шофьора австрийски гражданин с босненски произход Златко Н., е бил мъртъв още преди експлозията на ръчната граната. По тялото му са открити множество рани от огнестрелно оръжие, които отхвърлят версията за нещастен случай. Спътникът му, немският гражданин Валдемар В., е загинал от нараняванията и изгарянията получени вследствие на избухналата в колата граната. По тялото му не са открити рани от огнестрелно оръжие.

  Припомняме, че на 11 януари 2014 около три часа през нощта във виенския квартал Отакринг стана експлозия в паркиран лек автомобил с марка с БМВ Х5 с бургаска регистрация. Полицията потвърди, че автомобилът е лизингов и е регистриран на името на Георги Станков. Българинът, който го е наел, не се е намирал в него по време на експлозията, а най-вероятно е услужил с него на свой близък. Не е установена връзка между българския гражданин и загиналите 45-годишен австриец и 57-годишен германец.

  Междувременно стана известно, че Златко Н. е бил общински съветник от социалистическата партия в Мондзее (Горна Австрия), а спътникът му Валдемар В. е бил търговец на смазочни масла и горива.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации