33.3 C
Виена
сряда, 29 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияИдентифицираха жертвите на експлозията в кола с българска регистрация във Виена

  Идентифицираха жертвите на експлозията в кола с българска регистрация във Виена

  -- Реклама --

  Загиналите не са български граждани и не е ясна връзката им с лицето, наело автомобила

  снимка: АРА
  снимка: АРА

  Австрийската полиция съобщи, че е установила самоличността на двамата мъже, които загинаха вчера при експлозия в автомобил с българска регистрация квартал Отакринг във Виена.  Единият е 45-годишен австрийски гражданин от босненски произход, а другият е 57-годишен германски гражданин. И двамата не са известни на полицията и не са били осъждани.

  Според говорителя на виенската полиция Томас Кайблингер, цитиран от австрийската информационна агенция АРА, всички улики засега сочат към нещастен случай. Все още не е ясно как двамата мъже са се сдобили с ръчната граната, станала причина за експлозията в колата.

  Припомняме, че вчера (11 януари 2014 g.) около три часа през нощта във виенския квартал Отакринг стана експлозия в паркиран лек автомобил с българска регистрация. При взрива, предизвикан най-вероятно от ръчна граната, бяха убити двамата пътници в автомобила – БМВ Х5 с бургаска регистрация.

  Полицията потвърди, че автомобилът е лизингов и българинът, който го е наел, не се е намирал в него по време на експлозията, а най-вероятно е услужил с него на свой близък. Не е установена връзка между българския гражданин и загиналите австриец и германец.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации