14.4 C
Виена
понеделник, 2 октомври, 2023
spot_img
НачалоAвстрияЗоопарк: Да осиновиш животно

Зоопарк: Да осиновиш животно

-- Реклама --

Искате домашен любимец, но не можете да си го позволите? Тогава осиновете животно в зоологическата градина 

 

Магаренцето Хелга с малката си осиновителка: Tiergarten Schönbrunn/Barbara Feldmann
Магаренцето Хелга с малката си осиновителка: Tiergarten Schönbrunn/Barbara Feldmann

На Коледа се събираме със семейството и близките си в уютна обстановка, за да отпразнуваме празника и да се подготвим за посрещането на Новата година. На Коледа подаряваме подаръци, за които сме отделили много време в трескаво търсене, обикаляне по магазините и избиране между многобройни и разнообразни предложения.

Оригинален подарък

И колкото и добре да познаваме любимите си хора, понякога сме страшно затруднени в избора на подарък. За всички, които все още не са решили какво да подарят на близките си, Виенският зоопарк има оригинално предложение. Желаещите могат да осиновят любимото си животинче.

До 24 декември в отдела на Дядо Коледа в зоопарка работят трескаво неговите помощници. Те оформят документите по осиновяването на общо 700 вида животни. Някои от тях, като сурикатите или пингвините например, имат много осиновители, разказва директорката на зоопарка Дагмар Шратер. А берберските макаци или магаренцата пък биха се радвали, ако и те си намерят приемни родители.

 

Берберска маймунка: Tiergarten Schönbrunn/Norbert Potensky
Берберска маймунка: Tiergarten Schönbrunn/Norbert Potensky

Грижи срещу 40 евро на месец

Осиновяването струва 40 евро месечно и представлява оригинален и същевременно смислен подарък. При едногодишно поемане на шефство осиновителят получава свидетелство за осиновяването, годишна карта за посещение на зоопарка, а името му се изписва пред клетката на животните. Обикновено виенчани оформят попечителството на името на децата си, защото в писмата до Дядо Коледа на първите места много често те си пожелават домашен любимец. Но маймунките, слончетата и тигърчетата не могат да растат в домашни условия, а в зоологическата градина малките палавници могат да посещават любимците си, колкото често искат.

По материали на КомПрес София

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации