13.1 C
Виена
вторник, 27 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияДядо Коледа зарадва децата от българското училище "Никола Вапцаров" в Грац

  Дядо Коледа зарадва децата от българското училище „Никола Вапцаров“ в Грац

  -- Реклама --

  С народни песни и танци българчетата в Грац посрещнаха Добрия старец

  Текст Елена Шарбанов

  Djado Koleda (600 x 450)На 07.12.2013  се проведе традиционното коледно тържество на българско училище „Никола Вапцаров“ в Грац. Тази година събитието, като за късмет, съвпадна с 104-тата годишнина от рождението на патрона на училнището. Възпитаниците на школото бяха подготвили разнообразна и изпълнена със стари български традиции и обичаи програма.

  Началото поставиха коледарите, които с потропване на геги и песни „Стани Нине, господине“  приветстваха многобройната публика, а облечни в народни носии момичета ги дариха с гевречета. Програмата продължи със стихчета и коледни песни, които с много желание, заедно с учениците подготвиха учителката по български език Краси и учителката по музика Плами.

  Аплодисметни получиха и двете гъдуларчета Ники и Диана, които, освен солото „Седнало е джоре дос“, акомпанираха и всички детски песнички.

  gadularcheta (553 x 600)

  За много настроение допринесе представлението на любителския ансамбъл за народни танци, който след кръшното Дайчово и Пайдушко хора, подкани гостите да се включат и залата отекна под звуците и ритмите на Дунавско хоро.

  horo (600 x 434)

  Голямата изненада за малчуганите, разбира се, беше появата на Дядо Коледа. Както си му е редът Добрият старец, поднесе подаръци на послушните деца, а те го зарадваха с още песни, усмивки и грейнали очи.

   

   

   

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации