0.5 C
Виена
събота, 2 декември, 2023
spot_img
НачалоAвстрияДядо Коледа зарадва децата от българското училище "Никола Вапцаров" в Грац

Дядо Коледа зарадва децата от българското училище „Никола Вапцаров“ в Грац

-- Реклама --

С народни песни и танци българчетата в Грац посрещнаха Добрия старец

Текст Елена Шарбанов

Djado Koleda (600 x 450)На 07.12.2013  се проведе традиционното коледно тържество на българско училище „Никола Вапцаров“ в Грац. Тази година събитието, като за късмет, съвпадна с 104-тата годишнина от рождението на патрона на училнището. Възпитаниците на школото бяха подготвили разнообразна и изпълнена със стари български традиции и обичаи програма.

Началото поставиха коледарите, които с потропване на геги и песни „Стани Нине, господине“  приветстваха многобройната публика, а облечни в народни носии момичета ги дариха с гевречета. Програмата продължи със стихчета и коледни песни, които с много желание, заедно с учениците подготвиха учителката по български език Краси и учителката по музика Плами.

Аплодисметни получиха и двете гъдуларчета Ники и Диана, които, освен солото „Седнало е джоре дос“, акомпанираха и всички детски песнички.

gadularcheta (553 x 600)

За много настроение допринесе представлението на любителския ансамбъл за народни танци, който след кръшното Дайчово и Пайдушко хора, подкани гостите да се включат и залата отекна под звуците и ритмите на Дунавско хоро.

horo (600 x 434)

Голямата изненада за малчуганите, разбира се, беше появата на Дядо Коледа. Както си му е редът Добрият старец, поднесе подаръци на послушните деца, а те го зарадваха с още песни, усмивки и грейнали очи.

 

 

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации