33.3 C
Виена
сряда, 29 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияВиена е сред 50-те най-добри студентски града в света

  Виена е сред 50-те най-добри студентски града в света

  -- Реклама --

  Ново изследване нареди австрийската столица на 15-то място в света по качество на живот за студентите

  Vienna UniversityГодишното изследването на QS World University Ranking се базира на 5 основни критерия: качество на университетите, международно представяне на студентите, качество на живот, възможности за работа и достъпност на образованието.

  Още критерии

  Градовете, участващи в класирането, трябва да отговарят на две предварителни условия: да имат повече от 250 000 жители и да разполагат с поне два университета, посрещащи критериите на QS World University Ranking. С тези изисквания се справят 98 града в света и 50 от тях са влезли в класацията.

  Тази година броят на разглежданите критерии е увеличен и вместо 12 сега те вече са 14. В класацията участват 30 държави като САЩ са представени със седем града, Австралия с шест, Канада и Великобритания с по три.

  За първи път в изследването са включени Осло, Оукланд и Прага.

  Резултати

  На първо място е Париж, следван от Лондон, Сингапур и Сидни. По-нататък се нареждат Мелбърн, Цюрих, Хонг Конг, Бостън, Монреал и Мюнхен.

  Виена заема почетното 15 място. В категорията качество на живот градът е събрал максималният брой точки – 100, по отношение на представянето на различни националности в университетите австрийската столица е събрала 88 точки.

  Изследването още веднъж потвърждава, че в последните години Виена се превръща във все по-атрактивно място за учене за студенти от цял свят.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации