23.2 C
Виена
сряда, 29 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияХудожник рисува едновременно в три различни града

  Художник рисува едновременно в три различни града

  -- Реклама --

  С помощта на два робота австрийският художник Алекс Кислинг създаде творба паралелно по едно и също време в три различни града – Виена, Лондон и Берлин.

  Kiessling-1В четвъртък (26 септември) в Квартала на музеите във Виена (MQ) Алекс Кислинг представи проекта си „Long Distance”. Той използва инфрачервен сензор, проследяващ движенията на неговия маркер и изпращащ сигнал чрез сателит до индустриални роботи, разположени в „Трафалгър Скуеър“ и площад „Братшайд“, които пресъздават върху платното линиите, които той рисува на платното в австрийската столица.

  33-годишният художник разказва, че докато се учел да работи с роботи, което му отнело около шест месеца, за да може да усъвършенства техниката и софтуера, той постоянно си поставял въпроса за концепцията на оригинала и копието.

  „Какво правят всъщност машините?“, пита той по време на пресконференция, представяща проекта му. Според него работата с машините го е провокирала да мисли за онова, което те създават, повече като за клонинг отколкото като за копие.

  Kiessling-3

  Трите версии на „хибридната глава“ на Кислинг, представляваща едно пълно лице с по една половинка от лице от двете страни, ще бъдат събрани на едно място и изложени като триптих във Виена, Берлин и Лондон.

  Kiessling-2

  Според Бюрото по туризъм на Виена подобни артистични проекти утвърждават австрийската столица като център на иновативното и съвременно изкуство.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации