10.8 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияХудожник рисува едновременно в три различни града

Художник рисува едновременно в три различни града

-- Реклама --

С помощта на два робота австрийският художник Алекс Кислинг създаде творба паралелно по едно и също време в три различни града – Виена, Лондон и Берлин.

Kiessling-1В четвъртък (26 септември) в Квартала на музеите във Виена (MQ) Алекс Кислинг представи проекта си „Long Distance”. Той използва инфрачервен сензор, проследяващ движенията на неговия маркер и изпращащ сигнал чрез сателит до индустриални роботи, разположени в „Трафалгър Скуеър“ и площад „Братшайд“, които пресъздават върху платното линиите, които той рисува на платното в австрийската столица.

33-годишният художник разказва, че докато се учел да работи с роботи, което му отнело около шест месеца, за да може да усъвършенства техниката и софтуера, той постоянно си поставял въпроса за концепцията на оригинала и копието.

„Какво правят всъщност машините?“, пита той по време на пресконференция, представяща проекта му. Според него работата с машините го е провокирала да мисли за онова, което те създават, повече като за клонинг отколкото като за копие.

Kiessling-3

Трите версии на „хибридната глава“ на Кислинг, представляваща едно пълно лице с по една половинка от лице от двете страни, ще бъдат събрани на едно място и изложени като триптих във Виена, Берлин и Лондон.

Kiessling-2

Според Бюрото по туризъм на Виена подобни артистични проекти утвърждават австрийската столица като център на иновативното и съвременно изкуство.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации