17.2 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоБългарияНационалните каузи събират българските медии от цял свят

Националните каузи събират българските медии от цял свят

-- Реклама --

Деветата световна среща на българските медии ще събере през есента представители на вестници, списания, радиа, телевизии и сайтове от над 35 страни. 

Участници в Седмата световна среща на българските медии, Хилерсум 2011 г.
Участници в Седмата световна среща на българските медии, Хилверсум 2011 г.

Темата на Деветата среща е „Националните каузи и българските медии”, съобщи БТА.Тя ще предостави възможност на журналисти, работещи в България и в чужбина, да обсъдят променената социална среда в България и ролята на медиите в нея. Във фокуса на внимание ще бъде мястото на четвъртата власт във формулирането и реализацията на националните приоритети и цели. Основен въпрос, чийто отговор ще търсят участниците, е кои са днешните български каузи и как медиите могат да работят за тяхното осъществяване.

Наред с това ще се дискутират горещите теми за собствеността и зависимостите на медиите и техните взаимоотношения с бизнеса.

Форумът, чиито инициатори са БТА и Асоциацията на българските медии по света, ще се проведе за трети път в България от 13 до 18 октомври. За домакини тази година са избрани градовете Пловдив и Велико Търново

Медийната среща се организира ежегодно от 2005 г., а нейни домакини досега бяха София, Чикаго, Рим, Мадрид, Бургас и Варна, Виена, Амстердам и Букурещ.

Телевизия в Чикаго, вестник в Кипър, списание във Франция и информационен портал в Испания са само част от медиите на български език,появили се през последната година. Според най-новите данни българите, живеещи извън пределите на страната, са повече от 2 млн. души. Над 50 печатни и електронни издания на български език отразяват битието на общностите ни зад граница. Най-многобройни са те в САЩ, Испания, Гърция, Кипър.

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации