8 C
Виена
сряда, 28 февруари, 2024
spot_img
НачалоБългарияЛитературен конкурс по случай 150 години от рождението на Алеко Константинов

Литературен конкурс по случай 150 години от рождението на Алеко Константинов

-- Реклама --

Целта на конкурса е да си припомним и възродим духа на Алеко, способността му да обича природата и хората, но и да наблюдава проблемите и конфликтите в техния начин на живот.

AlekoМултимедийното списание “Public Republic”, с подкрепата на Немско-българското дружество в Хамбург и Дружеството за българо-немски икономически и културни връзки, Германия, организира от 24 май до 10 септември 2013 г. конкурс за пътепис на тема „Где е земният рай?”.

Днес, 150 години след раждането на Алеко Константинов, си припомняме неговата страст да пътува, желанието му да опознава нови места и народи, да ги сравнява с българската действителност от края на ХІХ в.

„Обект на описание могат да бъдат различни места в България и целия свят. Важното е да притежавате чувство за хумор, критична наблюдателност и себенаблюдателност. Пътеписите не трябва да надхвърлят обем от 1200 думи.”, маркира особеностите на конкурса председателя на журито проф.Милена Кирова.

Регламент:

  • Условия за участие: В конкурса може да участва ВСЕКИ само с ЕДИН ПЪТЕПИС. Задължително условие е текстът да НЕ Е ПУБЛИКУВАН досега в печатно или интернет издание.
  • Срок: От 24 май до 10 септември 2013 г. включително (текстове се приемат до 24:00 часа на 10 срещу 11 септември).
  • Обявяване на наградeнитe: 15 септември 2015 г.

Изисквания към участниците:

1. Изпращане на един E-mail до редакцията (konkurs@public-republic.com) с два прикачени файла. В полето “Относно”/ Subject да бъде записано „За конкурса” и Вашето име и фамилия.

2. В първия прикачен файл се съдържа пътеписът (като doc), с който участвате в конкурса.

  • в категория “Проза” участват само пътеписи с обем до 1200 думи.

3. Върху самите текстове да няма никакви лични отличителни знаци (име, потребителско име, автограф, лого и т.н.).

4. Във втори прикачен файл (като doc) да бъде изпратена попълнена съответната форма за участие, която може да изтеглите тук:

5. Kонкурсът за пътепис на тема „Где е земният рай?” на мултимедийното списание Public Republic е конкурс за авторски творби. Можете да участвате в него само с текстове, на които Вие самите сте автор. Изпращането на чужди произведения за конкурса е недопустимо и е свързано с юридическа отговорност. С изпращането на кандидатурата си, участникът дава изричното си съгласие с това условие, както и с условието текстовете му да могат да бъдат публикувани в online и печатни издания на Public Republic.

6. Всеки от участниците в конкурса ще получи в рамките на 48 часа на електронната си поща мейл, че текстовете и необходимите данни са пристигнали успешно на редакционния адрес. В случай, че сте пропуснали да изпратите нещо, също така ще получите мейл с молба да допълните вече изпратеното.

Текстовете ще бъдат оценявани от жури в състав: проф. Милена Кирова (литературен историк и критик) – председател на журито, проф. д-р Кирил Топалов (съветник на Президента в областта на културата, духовното развитие и идентичността), проф. д-р Николай Чернокожев (преподавател в СУ и автор на книги по Възрожденска литература и литература след Освобождението), Здравка Евтимова (писател), д-р Дария Карапеткова (гл.ас. в Катедрата по италиански в СУ, преводач и автор на книги за съвременна италианска литература), Оля Стоянова (журналист и писател), Драгомир Симеонов(журналист).

Първа награда — електронен четец.

Втора награда — две нощувки съз закуска и вечеря в петзвездния хотел “Премиер” в Банско.

Трета награда — електронни книги на Милена КироваКристин ДимитроваЗдравка ЕвтимоваЕлин Рахнев и Керана Ангелова от издателство Public Republic Publishing.

Отличените на първите три места автори ще получат грамоти и ще бъдат издадени в електронна книга – юбилейно издание на Public Republic.
За допълнителна информация и въпроси: konkurs@public-republic.com

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации