13 C
Виена
неделя, 25 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияНови цени на карти и билети за градския транспорт във Виена

  Нови цени на карти и билети за градския транспорт във Виена

  -- Реклама --

  5-10% увеличение на цените на градския транспорт от 1 юли 2013.

  image_1313Въпреки че по официални данни приходите на Wiener Linien са нарастнали с € 30 млн. за година (€ 484 мил. за 2012), разходите по поддръжка на мрежата също са се увеличили. От началото на месец юли тези разходи ще бъдат компенсирани основно от туристите и гостите на грaда, които са за кратко във Виена.

  Нови цени

  Билетът за еднократно пътуване се увеличава с 10 цента (от € 2 на € 2.10), седмичната карта става € 15.80, а месечната – € 47 вместо досегашните € 45.

  Премахват се билетите на половин цена за кратки разстояния (Kurzstreckenfahrscheine). Преди те важаха за 4-5 спирки с трамвай или автобус, в зависимост от зоната, 2 спирки с метро или с S-Bahn. Според транспортното дружество обаче тези билети вече не са особено популярни и са нерентабилни за компанията.

  Глобата за пътуване без или с нередовен билет става € 103, като възможността за плащане на вноски (максимум 6 на брой) се запазва.

  Закупени билети или карти на старите цени от преди 1 юли ще важата без ограничение, без нужда от замяна и без доплащане до края на 2013. От 1 януари 2014 валидни ще са само билетите с нови цени.

  Без промяна

  Студентите до 26 год. ще продължат да плащат € 75 за семестриална карта, цените на картите за пенсионери (Seniorenjahreskarte) също няма да се повишават.

  До 2015 год. ще се запази цената на годишната карта от € 365, която е и най-разпространената форма на абонамент. За издаването й е необходим само попълнен формуляр и снимка, адресна регистрация (Meldezettel) не се изисква. Възможността за плащане на вноски по € 36 и за прекъсване на картата (Kündigng) по всяко време без посочване на причина или допълнителни разходи я прави атрактивен вариант за постоянно пребиваващи, които не са студенти.

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации