13 C
Виена
неделя, 25 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияИ в Грац отбелязаха националния празник 3-ти март

  И в Грац отбелязаха националния празник 3-ти март

  -- Реклама --

  Националният празник на България 3-ти март бе тържествено отбелязан от българсkата общност в град Грац под патронажа на българсkото училище “Никола Й. Вапцаров” и българо-австрийския културен клуб в града.

  Текст Десислава Опел

  Graz-3-ti martВ залата на “Киндерфройнде” децата от българското училище представиха кратка музикална програма, с произведения на български композитори и театралната пиеса “Априлското въстание“. Младите актьори се справиха отлично с поставените от ръководителите им Теменужка Камбурова и Десислава Опел роли и повдигнаха патриотичния български дух в залата и напълно заслужиха бурните аплодисменти на многобройната публика.

  Хорът на българското училище в Грац изпълни песента на Богдана Карадочева „Дано, дано, дано“, чиито текст е и мото на всички дейни майки и бащи, радетели за българското четмо и писмо:

  „… ако до всяко добро същество застане поне още едно, тогава, тогава, предвиждам такъв живот…“

  Честването на празника продължи с празнично пайдушко хоро и с дегустация на традиционни български специалитети – национални ястия и напитки, приготвени от гости и приятели на българо-австрийския културен клуб, специално за целта. В кулинарната надпревара участваха както домашно приготвени баници и десерти, така и селска луканка с ароматни подправки.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации