32 C
Виена
понеделник, 27 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияПървомартенска работилница „Пижо и Пенда“

  Първомартенска работилница „Пижо и Пенда“

  -- Реклама --

  Bild1Коя е Баба Марта ?  Що е мартеница?  Кога се носи и защо? – все въпроси, които децата от български произход по света и приятелите им си задават по това време на годината.
  За да се запознаят децата от Горна Австрия  и  Линц  с  Баба Марта и с традицията и символиката на мартениците, Българско училище „Дунав„- Линц организира

  Първомартенска работилница „Пижо и Пенда“.

  Кога: 1. март от 14:00 ч.
  Къде : Pfarrzentrum Pfarre St. Franziskus, 2 Stock, Neubauzeile 68, 4030 Linz
  Колко струва: Безплатно е!

  Заявки за участие на адрес bgschule-linz@gmx.at или на телефон 0650/6222230.

  Мили деца и родители, ще се радваме на вашето присъствие!

  Bild2Празникът е вече доста популярен сред българите в града и поради тази причина организаторите очакват многочисленост на децата, които да се впуснат с голям ентусиазъм в надпреварата кой да направи най-хубава мартеница в присъствието на родителите си.
  Баба Марта вече се е запътила към Линц. Тя обеща да донесе за всяко едно дете бяла и червена прежда, за да могат нашите деца, пък дори и зад граница, да позволят на вълшебницата Баба Марта да влезе в сърцата им. Тя обеща и да разкаже на децата за тази толкова красива българска традиция и да покаже как се правят класическите Пижо и Пенда.
  Децата от своя страна също са подготвени да посрещнат милата баба, предвестница на пролетта, с хубавата песен „Баба Марта бързала, мартенички вързала“.
  Работилницата ще завърши с конкурс за най-добра мартеница, а всички участници ще получат грамоти за участието си.
  Като за финал искам да споделя радостта си, че с българчетата в Линц отново ще се съберем, за да почетем една толкова древна традиция и гордостта си от това, че имаме възможност да предадем на децата си това, което нашите майки са наследили от техните майки и така, дори и извън пределите на родината си, да поддържаме жива българската традиция- да се закичим с мартенички на 1 март. А от името на българските деца в Линц желая на всички българчета по света ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

  Дарина Тонкова
  Училищен ръководител

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации