0.5 C
Виена
събота, 2 декември, 2023
spot_img
НачалоAвстрияПървомартенска работилница „Пижо и Пенда“

Първомартенска работилница „Пижо и Пенда“

-- Реклама --

Bild1Коя е Баба Марта ?  Що е мартеница?  Кога се носи и защо? – все въпроси, които децата от български произход по света и приятелите им си задават по това време на годината.
За да се запознаят децата от Горна Австрия  и  Линц  с  Баба Марта и с традицията и символиката на мартениците, Българско училище „Дунав„- Линц организира

Първомартенска работилница „Пижо и Пенда“.

Кога: 1. март от 14:00 ч.
Къде : Pfarrzentrum Pfarre St. Franziskus, 2 Stock, Neubauzeile 68, 4030 Linz
Колко струва: Безплатно е!

Заявки за участие на адрес bgschule-linz@gmx.at или на телефон 0650/6222230.

Мили деца и родители, ще се радваме на вашето присъствие!

Bild2Празникът е вече доста популярен сред българите в града и поради тази причина организаторите очакват многочисленост на децата, които да се впуснат с голям ентусиазъм в надпреварата кой да направи най-хубава мартеница в присъствието на родителите си.
Баба Марта вече се е запътила към Линц. Тя обеща да донесе за всяко едно дете бяла и червена прежда, за да могат нашите деца, пък дори и зад граница, да позволят на вълшебницата Баба Марта да влезе в сърцата им. Тя обеща и да разкаже на децата за тази толкова красива българска традиция и да покаже как се правят класическите Пижо и Пенда.
Децата от своя страна също са подготвени да посрещнат милата баба, предвестница на пролетта, с хубавата песен „Баба Марта бързала, мартенички вързала“.
Работилницата ще завърши с конкурс за най-добра мартеница, а всички участници ще получат грамоти за участието си.
Като за финал искам да споделя радостта си, че с българчетата в Линц отново ще се съберем, за да почетем една толкова древна традиция и гордостта си от това, че имаме възможност да предадем на децата си това, което нашите майки са наследили от техните майки и така, дори и извън пределите на родината си, да поддържаме жива българската традиция- да се закичим с мартенички на 1 март. А от името на българските деца в Линц желая на всички българчета по света ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

Дарина Тонкова
Училищен ръководител

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации