18.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоБългарияДемонстрация във Виена в знак на солидарност към хората в България

Демонстрация във Виена в знак на солидарност към хората в България

-- Реклама --

Искаме да покажем, че сме съпричастни към хората в България, които сега са на улицата и искат да променят системата

P1080208 (600 x 450)С плакати „Стига апатия“, „Обичам родината, но мразя държавата“, „Дела трябват, а не думи“ и българското знаме около 30 човека се събраха днес по обяд пред сградата на българското посолство във Виена, за да изразят своята солидарност с хилядите протестиращи в България.

Спонтанният протест бе организиран чрез създадената от Мирослава Козлеков група във Фейсбук „Да подкрепим хората в родината“ и вдъхновен от писмото на Теодора Милетиева, публикувано от Меланж Булгарен. Събитието се проведе при спазване на всички законови изисквания.

„Искаме и ние, българите в чужбина, да покажем своята съпричастност към протестите на сънародниците ни и да изразим своята гражданска позиция“, каза специално за блога на българите в Австрия Мирослава Козлеков (в ляво на снимката долу). Тя подчерта, че демонстрацията няма никакви политически цели и че самата тя не е обвързана с никаква политическа партия.

P1080209 (384 x 512)Желанието на Теодора Милетиева (в дясно на снимката), която бе пропътувала повече от 230 км, за да участва в демонстрацията е да види една по-добра и уредена България. „Искам нашият народ на възвърне гордостта си и да се върнем към българското. Искам младите и интелигентни хора да спрат да бягат и да се връщат в родината, но там да имат възможности за реализация.“ Присъстващите подчертаваха, че за тях е много важно хората в България да разберат, че и сънародниците им зад граница подкрепят техния протест и разбират гнева им.

Мирната демонстрация бе уважена от посланик Елена Шекерлетова (на снимката долу), която дойде при събралото се множество. Тя благодари за изразената активна гражданска позиция и солидарност и изрази готовност да предаде исканията на протестиращите в администрацията на президента.

P1080216 (450 x 600)Изработеното писмо, което петима представители предадоха на посланик Шекерлетова, съдържа искания за намаляване броя на депутатите, разследване на злоупотребите с европейските фондове, въвеждане на мажоритарен избор за всички важни постове в държавата, директен избор на представителите на съдебната власт, повишаване на жизнения стандарт на българите, стимулиране на малкия и среден бизнес, разбиване на организираната престъпност, прекратяване на корупцията.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации