33.3 C
Виена
сряда, 29 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияНаближава крайният срок за записване в държавните университети

  Наближава крайният срок за записване в държавните университети

  -- Реклама --

  imagesКрайният срок за записване за всички новоприети студенти (Inskriptionsfrist) приключва на 5 февруари 2013.

   

  До тогава всички желаещи да започнат бакалавърска степен в държавен университет в Австрия за специалности, които не изискват специален прием (каквито са например някои музикални и спортни специалности и медицина), трябва не само да са се регистрирали онлайн на съответната страница, но и да са се записали лично и да са платили семестриалната такса (Studiengebühr) и/или таксата към  ÖH (ÖH-Beitrag). Тази стъпка бе въведена в началото на миналата година и цели да даде по-ясна представа на самите универистети колко новозаписани студенти от всяка специалност ще седнат за първи път на скамейките. С тази информация съответните факултети трябва да координират по-добре броя на курсовете и изпитите, предлагани през семестъра.

  Регистрирането до 5 февруари е абсолютно задължително за започване на следването през пролетно-летния семестър на 2013. Само в редки случаи и при уважителни причини (напр. заболяване) е допустимо регистритане по-късно.

  Този срок е важен както за кандидатстващи за първи път в местни университети, така и за студенти, които искат да запишат втора специалност или да сменят специалността си. За всички останали студенти, които просто продължават обучението си, срокът остава същия както и до сега – 30 април.  Всичко, което те трябва да направят, за да продължат следването си и през новия семестър, е да заплатят задължителния членски внос към ÖH 17,50 евро, а ако са просрочили предвидения от учебното заведение минимален период на следване плюс един толернцсеместър, и съответната държавна такса  от 363,36 €.

  ВНИМАНИЕ: При плащане между 6 февруари и 30 април (Nachfrist) държавната такса се увеличава с 10%.

  Повече информация търсете на сайта на ÖH  (http://www.oeh.ac.at/blog/achtung-inskriptionsfrist-vorverlegt/)  или на интернет-страниците на държавните университети.

  Ние от Melange Bulgaren ще ви държим в течение с най-важните промени, които засягат студентския живот.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации